Finlanda, PS 6-8/19: Latvala este noul lider

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.07.2010
Jari Matti Latvala l-a devansat pe Petter Solberg în clasamentul general şi s-a distanţat la aproape opt secunde de fostul campion mondial.

După abandonul suferit de coechipierul său Mikko Hirvonen din postura de lider, Jari Matti Latvala a reuşit să se impună în PS 6 şi PS 7 şi să preia conducerea în clasamentul general după ce l-a detronat pe Petter Solberg.

Norvegianul a micşorat vizibil ritmul pe parcursul ultimelor probe şi a coborât pe locul doi la 7.9 secunde în spatele lui Latvala, însă are un avans destul de consistent în faţa lui Sebastien Ogier, ocupantul poziţiei a treia. Sextuplul campion mondial Sebastien Loeb a câştigat a opta probă specială a zilei şi a urcat pe locul patru, fiind însă la egalitate cu Dani Sordo.

Plutonul primilor cinci piloţi s-a distanţat deja decisiv de restul pilotilor, însă Juha Kankkunen este revelaţia ultimelor probe după ce a l-a devansat pe Kimi Raikkonen şi a urcat pe locul şapte, în spatele lui Matthew Wilson. Raikkonen ocupă însă în continuare locul opt, întrucât a profitat de abandonul suferit de Henning Solberg în a opta probă specială.

Iată clasamentul complet al piloţilor de WRC după primele opt probe speciale:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Jari Matti Latvala
 BP Ford
 57:51.8
 2  Petter Solberg
 pilot privat
 7.9
 3  Sebastien Ogier  Citroen WRC
 20.7
 4  Sebastien Loeb
 Citroen WRC  31.8
 5  Dani Sordo
 Citroen Junior
 31.8
 6  Matthew Wilson
 Stobart Ford
 2:06.5
 7  Juha Kankkunen
 Stobart Ford
 2:39.8
 8  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior  2:46.3
 9  J.
Hannienen
 clasa S2000
 2:57.5
 10  M. Rantanen
 clasa S2000  3:32.3

Raliul Finlandei mai programează sâmbăta încă trei probe speciale, în timp ce duminică vor avea loc ultimele opt probe speciale.

Comentarii (2)

  • wrc
    Va vine sa creceti ca Juha Kankkunen are 51 de ani?
    Si e in fata lui Kimi
    A castigat 23 de raliuri la viata lui si de 4 ori titlu de campion WRC
    3 0
  • Kimi
    a terminat pe 9 in PS 10 si pe 6 in PS 11.....se mentine pe locul 8 in etapa. Kimi iti tin pumnii sa iei punctele pretioase care ti se cuvin! Just drive
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru