Ford anticipează un sezon electrizant în WRC

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 05.01.2011
Oficialii Ford consideră că sezonul 2011 va fi unul spectaculos datorită introducerii a două maşini complet noi şi a revenirii constructorului Mini în competiţie.

După mai mulţi ani în care Sebastien Loeb a dominat autoritar Campionatul Mondial de Raliuri iar stabilitatea regulamentului tehnic nu a lăsat loc pentru surprize, sezonul 2011 se anunţă a fi unul plin de incertitudini.

Citroen şi Ford vor concura cu maşini complet noi adaptate la regulamentul tehnic care prevede motoare turbo de 1.6 litri, iar la acest lucru se adaugă revenirea celor de la MINI în competiţie. Acestea sunt motivele pentru care Malcolm Wilson, şeful Ford, anticipează un sezon spectaculos în WRC în acest an.

"Este fantastic pentru sport, va fi foarte incitant. Nimeni nu are o idee reală despre cum se va comporta maşina împotriva rivalilor. Este adevărat că am făcut teste şi suntem mulţumiţi de Fiesta RS WRC, dar până la sfârşitul primei probe speciale suntem în întuneric în termeni de competitivitate", a declarat Wilson.

La rândul său, Sven Smeets, managerul echipei Citroen, admite că nu ştie cât de performant este noul DS3 WRC în comparaţie cu modelul rivalilor americani.

"Când am ajuns la Monte Carlo (n.r - în 2007, cu noul C4 WRC) făcusem multe teste, dar nu ştiam ce se va întâmpla în prima probă specială.

Acum este la fel, cu excepţia faptului că toată lumea are maşini noi, nu numai noi. Cu toţii aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce se va întâmplă în Suedia, dar nu avem nicio idee ce se va întâmpla împotriva celor de la Ford", a precizat el.

Sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri debutează în weekendul 10-13 februarie cu Raliul Suediei.

Via | WRC

Comentarii (1)

  • sezonul 2011
    Da, chiar asa. Realiste si de bun simt declaratiile celor de la conducerea echipelor. Se anunta un sezon foarte interesant.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru