Ford critica planurile FIA pentru WRC

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 25.03.2010
Ford a criticat propunerea FIA ca pilotii sa utilizeze un singur motor pe sezon in WRC, considerand ca si in acest caz costurile de dezvoltare ar fi ridicate.

FIA a anuntat miercuri ca intentioneaza sa introduca un nou regulament pentru utilizarea motoarelor in Campionatul Mondial de Raliuri, prin care pilotii vor fi obligati sa utilizeze un singur motor intr-un sezon competitional.

Prin aceasta propunere, FIA incearca sa limiteze cat mai mult costurile de participare in competitie, pentru a atrage un numar cat mai mare de constructori in WRC, insa oficialii Ford considera ca decizia ar urma sa aiba un efect de bumerang.

"Motorul unei masini de strada poate dura 320.000 de km, asa ca putem realiza un motor utilizabil un sezon intreg. Dar costurile vor fi foarte mari. Va trebui sa realizam un motor care sa reziste 8.000 de km de competitie si care sa se defecteze dupa 8005 km".

"Pentru a face acest lucru trebuie sa testam o masina in astfel de conditii, insa daca motorul cedeaza dupa 5000 km trebuie sa incepem de la zero. Si dupa ce am parcurs 8000 km trebuie sa validam rezultatele efectuand un nou test, pentru a treia oara.

Prin urmare, ar trebui sa testam 24.000 km pe asfalt, pietris si zapada, iar asta va costa foarte multi bani", a declarat Christian Loriaux, directorul tehnic al echipei BP Ford.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Ford
    sa invete de la Peugeot cum se fac motoare pentru Le Mans 24h :)

    Glumeam!!

    Dar ce multe ar avea de invatat industria auto din astfel de procese. Pun pariu ca cei 320.000 Km s-ar transforma in 640.000 Km si buy-back s-ar justifica pe deplin.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru