GALERIE FOTO: Raikkonen a efectuat o sesiune de teste pentru Raliul Finlandei

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 22.07.2010
Kimi Raikkonen a participat la două zile de teste la volanul unui Citroen C4 WRC în pregătirea Raliului Finlandei de la sfârşitul săptămânii viitoare.

Red Bull a organizat în această săptămână o nouă sesiune de teste pentru Kimi Raikkonen, pentru ca pilotul finlandez să se acomodeze cât mai bine pe asfalt la volanul unei maşini de tip WRC.

Sesiunea de evaluare a avut loc în apropierea localităţii Jyvaskyla şi a avut drept scop principal pregătirea Raliului Finlandei, acolo unde Raikkonen speră să obţină un rezultat promiţător în faţa propriilor suporteri.

Desfăşurat pe două drumuri diferite pe parcursul zilelor de marţi şi miercuri, testul s-a concentrat pe evaluarea setărilor pentru suspensii şi amortizoare, în contextul în care drumurile pe care se va concura în Raliul Finlandei sunt foarte denivelate.

"Testul a decurs foarte bine şi a fost grozav să avem o astfel de experienţa înainte de a începe Raliul Finlandei. Am testat tot ce am vrut şi a fost folositor să avem experienta pregătirii notiţelor pe aceste drumuri rapide şi tehnice. Aştept cu nerăbdare Raliul Finlandei. Ca pilot de Formula 1 nu am avut niciodată ocazia să concurez la nivel înalt la mine acasă, aşa că va fi foarte distractiv.

Am făcut câteva ajustări la maşina pe parcursul testelor, dar nimic major. Cred că suntem într-o poziţie bună să începem raliul", a declarat finlandezul la finalul testelor.

Raikkonen a debutat în Campionatul Mondial de Raliuri în 2009 chiar în Raliul Finlandei, însă la vremea respectivă a concurat la volanul unei maşini din clasa S2000. Finlandezul ocupa locul 3 în clasa sa în clasamentul general înainte de a avea un accident care l-a forţat să abandoneze.

Raliul Finlandei din acest sezon va avea loc în weekendul 29-31 iulie.

Via | Red Bull | Foto: Red Bull

Comentarii (2)

  • Kimi
    Intoarce-te in F1 ca acolo iti e locul,si inchide-le gura la toti clantaii baiete.
    7 2
  • @hasu
    Fii sigur ca daca va reveni, exact asta va face. Si nu e o presupunere, sunt absolut sigura! Kimi, iti suntem alaturi la bine si la greu, indiferent deciziile pe care le vei lua.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru