Hirvonen minimalizează accidentul din Finlanda

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 18.08.2010
Mikko Hirvonen susţine că accidentul pe care l-a avut în Finlanda nu va avea un impact negativ asupra performanţelor sale din Germania.

Mikko Hirvonen era lider după primele probe speciale din Raliul Finlandei când a avut parte de un accident spectaculos, în urma căruia maşina Ford Focus RS WRC s-a rostogolit de cinci ori înainte de a se opri pe traseu.

Pilotul echipei BP Ford a scăpat însă nevătămat şi afirmă că experienţa mai puţin plăcută nu îi va afecta performanţa în Raliul Germaniei de la sfârşitul acestei săptămâni.

"Accidentul nu mă va încetini sau ceva de genul acesta. Cel mai important lucru este ca în Finlanda am demonstrat că suntem rapizi. Vreau să fiu din nou acolo şi să încep să lupt. Am fost dezamăgit de rezultatul din Finlanda, dar sunt încurajat de viteză. Cu toate îmbunătăţirile pe care le-am văzut aştept cu nerăbdare să văd ce este posibil. Vreau să lupt pentru podium", a declarat finlandezul.

Misiunea să nu va fi însă una uşoară, în condiţiile în care nu a terminat niciodată pe primul loc în aceastra etapă, iar Sebastien Loeb a câştigat ultimele şapte ediţii ale Raliului Germaniei.

De altfel, finlandezul prefera doar probele speciale ce se desfăşoară în regiunea viticolă.

"Îmi place şi urăsc acest raliu în acelaşi timp. Când este uscat, probele speciale sunt foarte frumoase pentru pilotaj, dar când ploua drumurile devin foarte provocatoare cu noroiul şi apa din jur. Dintre cele trei caracteristici pe care le vedem în Germania prefer zona viticolă. Avem o aderentă fantastică, probele nu sunt foarte tehnice şi putem construi un ritm bun datorită vitezelor mari. Probele speciale de la Baumholder reprezintă o provocare unică. Suprafaţa se schimbă tot timpul, este foarte provocator drumul este denivelat, ceea ce înseamnă că setările sunt cruciale", a încheiat el.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru