Hirvonen se retrage din Campionatul Mondial de Raliuri la sfârşitul sezonului

de Daniel Popescu
Joi, 06.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mikko Hirvonen şi-a anunţat retragerea din Campionatul Mondial de Raliuri la sfârşitul acestui sezon. Cel mai probabil, finlandezul va fi înlocuit la M-Sport de Ott Tanak.

Esential 13 sezoane a concurat Mikko Hirvonen in Campionatul Mondial de Raliuri
2 este cea mai buna clasare a lui Mikko Hirvonen in clasamentul general
15 victorii a obtinut Mikko Hirvonen in Campionatul Mondial de Raliuri
68 este numarul etapelor in care Mikko Hirvonen a urcat pe podiumul de premiere
Mikko Hirvonen a decis că este momentul potrivit să se retragă din lumea raliurilor după o prezenţă de 13 ani în Campionatul Mondial de Raliuri.

Hotărârea sa vine pe fondul rezultatelor modeste înregistrate începând din 2010, întrucât a obţinut doar patru victorii în ultimii patru ani, iar ultima sa victorie datează de la Raliul Italiei din 2012, atunci când concura pentru Citroen. Hirvonen susţine că a luat această decizie pentru a se dedica familiei.

"Pe parcursul acestor mulţi ani de carieră competitivă, m-am concentrat foarte mult pe mine însumi.

Raliurile au reprezentat o bună parte din viaţa mea, iar ritmul calendarului a fost destul de sever. M-am bucurat de fiecare minut şi, chiar dacă şi acum îmi place să pilotez, aş vrea să mă concentrez pe alte lucruri importante care fac parte din viaţa mea, precum copiii şi familia", a declarat el.

Hirvonen a exclus orice posibilitate de a reveni în sporturile cu motor la nivel profesionist, însă a admis că ar putea participa ocazional la diverse evenimente.

"La fel ca oricine care iubeşte motorsportul, nu sunt doar fanul raliurilor. Întotdeauna mi-a plăcut să fiu la curent şi cu celelalte competiţii. Dar dacă primesc oportunitatea de a accepta o nouă provocare, va fi mai mult pentru plăcere", a adăugat el.

Hirvonen a debutat în Campionatul Mondial de Raliuri cu ocazia Raliului Finlandei din 2002 şi, cu excepţia unui sezon petrecut la Subaru în 2004, a concurat numai pentru Ford până în 2011.

Cel mai bun sezon al său a fost 2009, când a ratat titlul mondial în favoarea lui Sebastien Loeb pentru un singur punct, la capătul a patru victorii consecutive. Ulterior, a ocupat locul doi în clasamentul general şi în 2011 şi 2012, însă nu a mai reuşit să repete performanţele din trecut.

Cel mai probabil, Hirvonen va fi înlocuit la M-Sport de Ott Tanak.

Estonianul în vârstă de 27 de ani era considerat favorit la acest post de mai mult timp, astfel că nu este exclus ca decizia lui Hirvonen de a se retrage să fi fost influenţată şi de acest aspect, mai ales că finlandezul nu avea opţiuni la alte echipe.

Via WRC

Comentarii (1)

  • Andrei
    O mare pierdere pentru campionatul mondial de raliuri,din punctul meu de vedere Mikko mai putea continua cel putin doua sezoane,insa cu siguranta el stie mai bine ce si cum...
    Ar fi putut sa mai incerce castigarea unui titlu mondial,insa daca nu a prins un contract cu VW,cam greu de grezut ca la alta echipa poate castiga....Mult noroc lui Mikko in ceea ce urmeaza sa faca dupa retragere,este un mare pilot !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru