Ogier a câştigat Raliul Spaniei şi îşi păstrează titlul mondial

de Daniel Popescu
Luni, 27.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier şi-a adjudecat victoria în Raliul Spaniei şi a devenit pentru a doua oară campion mondial. Jari-Matti Latvala a ocupat locul doi, însă nu a avut nicio şansă să-l oprească pe coechipierul său.

Esential 242 de puncte are Sebastien Ogier in fruntea clasamentului general
211 puncte are jari-Matti Latvala inaintea ultimei etape a sezonului
31 de puncte este diferenta dintre Sebastien Ogier si Jari-Matti Latvala
28 de puncte mai poate sa castige Jari-Matti Latvala in ultima etapa a sezonului
Sebastien Ogier trebuia doar să termine în faţa coechipierului său Jari-Matti Latvala pentru a cuceri matematic titlul mondial cu o etapă înainte de finalul sezonului în Campionatul Mondial de Raliuri.

În mod ironic, francezul a fost cel mai avantajat de faptul că a plecat primul pe traseu în prima zi a competiţiei, întrucât în absenţa vântului praful a reprezentat o mare problemă pentru rivali pe traseul de macadam. Acest lucru i-a permis să ocupe detaşat prima poziţie în clasamentul general şi să devină favorit la victorie înainte de ultimele două zile desfăşurate integral pe asfalt. 

Latvala a impresionat în următoarele două zile prin numeroase victorii în probele speciale care i-au permis să reducă diferenţa faţă de Ogier, însă francezul nu a avut nicio emoţie şi şi-a păstrat un avans confortabil în fruntea clasamentului general.

În urma acestei victorii, Ogier a devenit matematic campion mondial înaintea ultimei etape a sezonului, care va avea loc în Marea Britanie în luna noiembrie. "Este un sentiment fantastic să devin campion pentru a doua oară.

Sunt fericit până la cer, a fost o luptă dificilă să-mi apăr titlul. În special coechipierul meu Latvala a avut performanţe incredibile în ultimele luni", a declarat pilotul echipei Volkswagen.

Latvala şi-a felicitat coechipierul pentru performanţă şi admite că a încercat doar să amâne cât mai mult verdictul final în lupta pentru trofeu. "Felicitări lui Ogier, a avut performanţe bune în Spania şi merită să fie campion. Am încercat să rămânem în lupta pentru titlu cât mai mult timp posibil", a explicat finlandezul.

Volkswagen îşi asigurase deja titlul constructorilor la finalul etapei din Australia.

Este un sentiment fantastic să devin campion pentru a doua oară. Sunt fericit până la cer, a fost o luptă dificilă să-mi apăr titlul.

Sebastien Ogier
Pilot Volkswagen
Ultimul loc pe podium i-a revenit lui Mikko Hirvonen (M-Sport), însă performanţa finlandezului a fost facilitată de diversele probleme întâmpinate de Kris Meeke (Citroen) şi Thierry Neuville (Hyundai). În spatele pilotului M-Sport s-au poziţionat Mads Ostberg (Citroen), Dani Sordo (Hyundai), Neuville şi Andreas Mikkelsen, al treilea pilot Volkswagen.

România a fost reprezentată în Raliul Spaniei de Simone Tempestini, unul dintre piloţii echipei Napoca Rally Academy. Italianul a ocupat prima poziţie la clasa R3 şi locul şase în clasamentul 2WD.

"A fost un raliu  constructiv în care am avut posibilitatea să mă concentrez doar pe trasele corecte şi pe fiecare kilometru parcurs am învăţat câte ceva.

Mai am multe de învăţat, dar sunt convins că după această etapă voi avea un ritm mult mai bun pe asfalt. Am fost foarte încântat să văd cât de mulţi români au fost aici pe probele speciale şi le mulţumesc tuturor pentru susţinere", a precizat el.

Raliul Spaniei - Rezultate finale:

 1. Sebastien Ogier       Volkswagen      3hr46m44.6s
 2. Jari-Matti Latvala    Volkswagen      +11.3s
 3. Mikko Hirvonen        M-Sport Ford    +1m42.2s
 4. Mads Ostberg          Citroen         +2m13.3s
 5. Dani Sordo            Hyundai         +2m22.2s
 6. Thierry Neuville      Hyundai         +4m01.0s
 7. Andreas Mikkelsen     Volkswagen      +4m02.9s
 8. Martin Prokop         Czech Ford      +8m06.8s
 9. Haydon Paddon         Hyundai         +9m12.4s
10. Nasser Al-Attiyah     M-Sport Ford    +12m39.8s

Rezumat Raliul Spaniei: 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru