Avancronica Raliului Spaniei: Ultima şansă la titlu pentru Latvala

de Daniel Popescu
Joi, 23.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jari-Matti Latvala trebuie să câştige mai multe puncte decât coechipierul său Sebastien Ogier pentru a rămâne în lupta pentru titlul mondial şi după Raliul Spaniei, singura etapă de WRC desfăşurată pe o suprafaţă mixtă de macadam şi asfalt.

Esential 17 probe speciale are Raliul Spaniei
372.96 este lungimea totala a probelor speciale din Raliul Spaniei
50 de kilometri are cea mai lunga proba speciala din Raliul Spaniei
27 de puncte este diferenta dintre Sebastien Ogier si Jari-Matti Latvala in clasamentul general
56 de puncte mai sunt disponibile in ultimele doua etape ale sezonului
Doar două etape au mai rămas din sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri, iar penultima vizită va fi efectuată la sfârşitul acestei săptămâni în Spania.

Aceasta este singura etapă din sezonul 2014 în care piloţii se confruntă cu o suprafaţă mixtă formată din macadam şi asfalt, element care va constitui o provocare pentru setarea corespunzătoare a maşinilor.

Raliul Spaniei va începe vineri cu şase probe speciale desfăşurate pe macadam, însă pe unele porţiuni ale traseului piloţii vor regăsi şi asfalt.

Sâmbătă este de departe cea mai aglomerată zi a etapei, cu alte şase probe speciale pe asfalt. Aici se remarcă proba specială Escaladei, care va fi parcursă de două ori şi care are o lungime de exact 50 kilometri, distanţă aleasă special pentru a marca cei 50 de ani de existenţă ai Raliului Spaniei.

Duminică, piloţii vor concura de asemenea pe asfalt pe parcursul a patru probe speciale, dintre care ultima este şi Power Stage-ul pentru care primii trei piloţi vor primi puncte bonus.

Ultima şansă la titlu pentru Latvala

În avanpremiera Raliului Spaniei, Volkswagen a anunţat prelungirea contractelor pentru întreaga linie de piloţi alcătuită din Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala şi Andreas Mikkelsen.

Latvala păstrează în continuare şanse la titlul mondial după victoria obţinută în Raliul Franţei, însă are de recuperat 27 de puncte de puncte în faţa lui Ogier. Prin urmare, finlandezul este obligat să termine Raliul Spaniei în faţa francezului pentru a se menţine în lupta pentru trofeu până în ultima etapă programată în Marea Britanie.

"Cred că poate fi un duel interesant între mine şi Ogier.

Încă avem şanse să câştigăm titlul. Nu am fost niciodată într-o astfel de situaţie cu numai două etape înainte de final. Voi continua să lupt atât timp cât voi avea o şansă", a declarat el.

În schimb, Ogier este convins că va putea obţine un rezultat suficient de bun pentru a deveni matematic campion mondial la finalul etapei. De altfel, francezul trebuie doar să obţină cu un punct mai mult decât Latvala pentru a-şi îndeplini acest obiectiv.

"Am avut şansa să ne apărăm titlul în Franţa, dar din păcate lucrurile nu au stat aşa cum ne-am dorit. Totuşi, sunt absolut convins că ne vom apăra titlul în Spania. Am câştigat în Spania anul trecut şi mă simt fantastic. Am făcut multe exerciţii şi mă simt foarte pregătit", a precizat el.

Ultima probă specială a Raliul Spaniei va fi transmisă în direct de postul de televizune Dolce Sport duminică, 26 octombrie, cu începere de la ora 13:00, ora României. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru