Hirvonen spera sa reediteze succesul din Turcia din 2008

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.04.2010
Mikko Hirvonen spera sa castige Raliul Turciei dupa victoria obtinuta in urma cu doi ani, chiar daca suprafata de concurs va fi formata atat din pietris, cat si din asfalt.

Raliul Turciei a revenit in calendarul competitional al Campionatului Mondial de Raliuri dupa o absenta de doi ani, ultima editie fiind castigata de Mikko Hirvonen.

Finlandezul mizeaza pe acest lucru pentru a-si adjudeca victoria si in acest sezon, considerand ca a avut intotdeauna succes in etapele nou introduse in calendarul competitional.

"Ma bucur sa pilotez in raliuri noi. Este o noua provocare, atat in pilotarea probelor speciale, cat si in pregatirea notitelor pe parcursul recunoasterii. Am rezultate bune in raliurile care sunt noi in campionat. Anul trecut am castigat in Polonia si Australia, iar in anii anteriori am castigat in Norvegia si Iordania. Nu stiu de ce, dar daca imi pot extinde recordul in Turcia voi fi incantat", a declarat pilotul echipei BP Ford in cadrul unui preview pentru Raliul Turciei.

Conform regulamentului sportiv al WRC, incepand din acest sezon etapele din calendar pot include mai multe tipuri de suprafete, iar Turcia este primul raliul din calendar care va oferi o astfel de provocare.

Astfel, chiar daca cea mai mare parte a raliului va avea loc pe pietris, o treime din probleme speciale din a doua zi vor avea loc pe asfalt. Provocarea majora consta in faptul ca pilotii vor fi nevoiti sa utilizeze pneurile Pirelli pentru pietris si pe asfalt, iar Hirvonen admite ca trebuie sa gaseasca strategia potrivita pentru a avea sanse mari la victorie.

"Acesta este primul raliu care va utiliza suprafete diferite in priobe speciale de cand au fost introduse nioile reguli, iar acest lucru va aduce ceva diferit evenimentului. Suprafetele diferite nu au fost permise pentru cativa ani, dar erau folosite in mod regulat in WRC. Este o noua provocare si ma voi gandi cum sa gestionez probele pe asfalt inainte de start", a adaugat el.

Dupa primele trei etape din acest sezon, Hirvonen ocupa locul 3 in clasamentul general cu 37 de puncte, in urma lui Sebastien Loeb si a coechipierului sau Jari Matti Latvala.

Via | BP Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru