Ilka Minor, singura femeie copilot din WRC in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 13.01.2010
Henning Solberg a nominalizat-o pe Ilka Minor drept copilotul sau in Raliul Suediei, austriaca devenind astfel singura femeie copilot din WRC in sezonul 2010.

Henning Solbert, unul dintre pilotii echipei Stobart Ford, a anuntat saptamana trecuta ca va intrerupe parteneriatul cu Cato Menkerud, fostul sau copilot din ultimii noua ani.

Desi la momentul respectiv a evitat sa dezvaluie numele noului sau copilot, informatia a iesit miercuri la iveala, cand organizatorii Raliului Suediei au publicat lista completa a participantilor.

Astfel, fratele mult mai cunoscutului Petter Solberg o va avea drept copilot pe austriaca Ilka Minor, care devine in acest moment singura femeie cu acest rol in sezonul 2010 al celei mai importante competitii de raliuri din lume. Cei doi nu se afla la prima colaborare, intrucat Minor a mai facut parte din echipa de asistenta a lui Solberg in ultimii doi ani. Anterior, austriaca a concurat in aproape 70 de raliuri din WRC alaturi de Manfred Stohl intre 2001-2007.

Femeia cu cel mai mare succes in lumea raliurilor este frantuzoaica Michelle Mouton, care a castigat patru etape de WRC si a terminat de noua ori pe podium.

De altfel, Mouton este singura femeie din lume care a castigat o etapa de WRC, evenimentul fiind consemnat in Raliul Sanremo din 1981.

Raliul Suediei va gazdui pe 11 februarie prima etapa de WRC din sezonul 2010.

Via | WRC

Taguri: Minor, Solberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru