Ken Block va concura in WRC pentru Ford!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 07.01.2010
Celebrul pilot de raliuri Ken Block va concura in sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri la volanul unui Ford Focus RS WRC.

La capatul mai multor sezoane in care a intrat intr-un con de umbra din punct de vedere al popularitatii, Campionatul Mondial de Raliuri este pregatit sa ofere fanilor oportunitatea de a-l vedea in actiune pe Ken Block.

Cunoscutul pilot american, care s-a facut cunoscut mai ales prin spoturile nonconformiste la volanul unor exemplare Subaru Impreza, a confirmat miercuri seara ca va concura in WRC in sezoanele 2010 si 2011 la volanul unui Ford Focus pentru nou-infiintata Monster World Rally Team.

Noua echipa este rezultatul unui parteneriat intre constructorul american Ford si compania de bauturi energizante Monster Energy, unul dintre sponsorii traditionali ai lui Block. Acesta a admis ca principalul sau obiectiv pentru acest an este sa se adapteze la competitie, urmand sa isi propuna teluri mai importante in sezonul 2011.

"Sa concurez in WRC a fost intotdeauna visul meu, dar as continua sa visez daca as promite sa obtin podiumuri in viitorul aproapiat. Voi lupta cu cei mai buni piloti de pe planeta si cu siguranta voi da totul, dar obiectivul meu pentru 2010 este sa ma dezvolt intr-un pilot competitiv pentru 2011 si pentru anii urmatori", a declarat Block, care la 42 de ani a devenit primul american care va concura in WRC mai mult de un sezon.

Masina Ford Focus pe care o va pilota Block va fi pregatita de M-Sport, compania care se ocupa de programul constructorului american in WRC.

Block va pilota numai in anumite etape de WRC in sezonul 2010, urmand sa debuteze cel mai probabil in Raliul Mexicului. Pe langa participarea in WRC, acesta va continua sa concureze si in competitii precum Rally America sau X-Games XVI.

Block a devenit celebru in intreaga lume pentru clipurile video publicate pe internet in care isi demonstreaza abilitatile de pilot de raliuri (video 1, video 2, video 3).

Aducerea unui pilot exponential in WRC vine la numai cateva saptamani dupa ce fostul campion mondial de Formula 1 Kimi Raikkonen a confirmat ca va concura in sezonul 2010 pentru echipa a doua a rivalilor de la Citroen.

Via | WRC

Taguri: Block, Ford, WRC

Comentarii (11)

  • labda
    oh da... wow... cascadorul mai incearca odata raliurile. Mie nu imi place deloc imaginea creata de bufoni precum Bloc si Pastama. Poate de data asta va reusi sa termine o etapa, nu ca data trecuta. ;;)
    6 12
  • @Castravetele
    Eu ma minunez cand vad asemenea oameni ca tine. fara un gram de cultura generala cum ti-am demonstrat in niste comentarii anterioare car face afirmatia:

    "bufoni precum Bloc si Pastama."

    Aici se vede ca traim in Romania si printre ce exemplare traim, cum un om submediocru este in stare sa aduca asemenea caracterizari unor oameni de mare bun simt care au facut totusi ceva in viata, care au iesit din anonimatul cotidian in felul lor, fara a pretinde ca sunt cei mai buni, fara sa fure, fara sa dea la cap, prin niste actiuni sportive apreciate de majoritatea oamenilor cu un nivel minim de inteligenta.

    Ken Block
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ken_Block_%28rally_driver%29

    Travis Pastrana
    http://en.wikipedia.org/wiki/Travis_Pastrana

    Nu sunt cei mai buni din lume si ei nici nu pretind asta, dar au niste rezultate de apreciat.

    Tu ce ai realizat "Castravete" in viata ca sa-i numesti pe cei 2 bufoni?
    Cand vad exemplare ca tine (si problema e ca sunteti multi rau) mi-e rusine ca sunt Roman, darasta este, ne conformam.
    8 6
  • uraaa
    este foarte bine dacă vine Ken Block în WRC şi ar fi superb să-l vedem şi pe Travis Pastrana. Publicul nu vrea să vadă doar "maşini de pilotat" ca Sebastian Loeb ci mai vrea pe deasupra şi accidente, derapaje fără logică...vrea spectacol. Loeb este atât de sus încât mulţi îşi pun problema: "da, mă uit la o cursă WRC pe care foarte probabil o să o câştige din nou Loeb". Dacă Loeb merge ceas şi câştigă tot măcar să avem spectacol şi din altă parte!

    şi mai e ceva, aceşti oameni au o personalitate debordantă! când concurau în F1 Senna şi Prost, nu era suficient să-i vezi în cursă; lumea le urmărea halucinată fiecare gest, fiecare vorbă... erau super staruri, un fel de Michael Jackson ai auto....
    3 1
  • @gtrazvan
    care e ideea atacului la persoana mea? esti atat de complexat de propria existenta incat asta e singurul mod in care reusesti sa te simti bine? Sunt un mare fan al raliurilor si imi rezerv dreptul la o opinie, precum oricine altcineva. Daca mie mi se pare ca cei doi sunt niste bufoni, e parerea mea personala. Traim intr-o democratie si am dreptul sa imi exprim parerea. Nu sunt nici nevoit sa-mi argumentez alegerea cuvintelor. Dar hai caiti dau un hint: eu vorbeam de imaginea pe care o aduc WRC-ului. Un motorsport profesionist care, in opinia mea, va avea o imagine patata. Ce au realizat cei doi casa fie cunoscuti?? Iti spun eu: cascadorii si aparitii cameo in Jackass. ATAT! Sunt la fel de "vedete" precum gigi becali sau zavoranu. Oameni care sunt cunoscuti doar pentru ca apar la TV.

    Asta e parerea mea. Acesta e scopul comentariilor. Si nu ma mai urmari... stalker!
    4 5
  • @castravetele
    cand o sa poti face un sfert din ce fac ei (mai ales pastrana, care practic e cascador, si nu stiu cati alti piloti ar avea sange in ... sa faca asemenea cascadorii) atunci sa-i faci bufoni; oricum, dupa comentariile facute de block, mi se pare o persoana modesta, nu e cu nasu' pe sus cum ar fi un roman (majoritatea)
    3 3
  • cel de varsta a 2-a
    lasa-ma cu wikipedia..... mai bine cauta si te uita la Jackass si la NitroCircus ca sa vezi ce bufoni sunt Travis Pastrama si ken block. Incearca sa te abtii din insulte, ca eu nu te-am insultat. Nici nu am de gand sa ma cobor la nivelul tau.

    Nu se paote compara imaginea creata de cei doi cu cea creata de McRae, Burns sau Sainz. Pentru mine raman asadar doar 2 bufoni, precum tu ramai un taran.
    5 3
  • @castravetele
    Acum nici nu stiu ce sa zic, este adevarat ca premiile luate de ei sunt doar pe hartie, campionatele de rally din America la fel, minte Wikipedia, minte Google, toti mint, noroc cu tine.
    Ce sa-i faci, nu toata lumea este perfecta, oamenii sunt niste idioti, degeaba au zeci de podiumuri si titluri in rally sau alte sporturi si sunt "bufoni" in Jackass si la NitroCircus, mai bine fotbalist cu 3 cuvinte in vocabular, mai bine politician hot si micinos, mai bine ne uitam la OTV, mai bine il injuram pe Becali si Zavoranca, ca de, romanul si-a gasit o preocupare care sa-i ocupe timpul in viata ca de altceva nu e in stare.
    Cum ar fi sa comentez de oameni, agramati sau cu alte defecte, care au reusit sa produca in viata sau sa realizeze de 10 ori mai mult decat mine dar asta este frustrarea si refugiul prostiei romanului, se uita in sus si comenteaza si din asta vrea sa si traiasca bine.
    Prefer sa fiu un "taran" decat un prost, incult si stupid.
    2 5
  • @ castravetele cel...
    ma oi fi io taran, da' am ce manca, pt ca imi cultiv pamantu', da tu in schimb (superiorule) nefiind taran - se vede - mananci c...t; pai bineinteles ca nu poti sa-i faci bufoni, pt ca tu nu poti face ce fac ei; lasa-i pe sainz si burns sa-i faca bufoni (desi nici macar in cazul lor nu ar fi indicat, pt ca nici ei nu au demonstrat ca pot face cascadorii); tu crezi ca daca un pilot e bun intr-o categorie de intreceri auto, e bun in toate? lol
    0 4
  • burns a murit, asa ca nu il vad exprimandu-si parerile. Iar voi doi... mirositi a prostie.
    4 3
  • @castravetele
    si mcrae a murit, ai uitat desteptule? sensul era "daca au facut cascadorii sau daca fac"
    1 3
  • castravetele
    relax castravetel, ca s-ar putea sa te cam murezi...as vrea sa vad pe o masina de raliu intr-un campionat mondial scris numele tau si dupa aia poti sa iti dai cu parerea si sa ataci si sa jignesti pe toti...e cascador din fire ken block...si nu incerca sa mai vii cu contre ca iti pierzi vremea.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru