Latvala a câştigat Raliul Marii Britanii!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 13.11.2011
Jari Matti Latvala a câştigat duminică Raliul Marii Britanii, în urma abandonurilor suferite de Sebastien Loeb, Mikko Hirvonen şi Sebastien Ogier pe parcursul weekendului.

Sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri s-a încheiat duminică cu etapa programată în Marea Britanie. Victoria i-a revenit în cele din urmă lui Jari Matti Latvala, singurul pilot de top care a fost ocolit de probleme pe tot parcursul weekendului.

După ce a luptat cu Sebastien Loeb pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă, Latvala s-a impus cu un avans de peste trei minute în clasamentul general după ce francezul a abandonat duminică în urma unui accident pe drumul de legătură între două probe speciale.

Aceasta este prima victorie a pilotului de la Ford din acest sezon şi prima după Raliul Finlandei din 2010.

Numeroasele abandonuri petrecute la vârf i-au permis lui Mads Otberg să-şi egaleze cel mai bun rezultat din carieră în WRC după ce a terminat pe locul doi, la fel ca în Raliul Suediei de la începutul anului. De asemenea, Henning Solberg a urcat pe ultima treaptă a podiumului, prima performanţă de acest gen a norvegianului după Raliul Argentinei din 2009.

Mini a luptat până la final pentru un loc pe podium, însă în cele din urmă Kris Meeke a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul patru, în faţa lui Matthew Wilson şi Ott Tanak.

Loeb a devenit campion mondial pentru a opta oară consecutiv încă din seara zilei de vineri, după ce Hirvonen a anunţat că nu va reveni în raliu din cauza unui accident suferit cu câteva ore mai devreme.

Raliul Marii Britanii - Clasament final:

 1.  Jari-Matti Latvala  Ford            3h27m03.5s
 2. 
Mads Ostberg Stobart Ford + 3m42.9s 3. Henning Solberg Stobart Ford + 7m05.1s 4. Kris Meeke Mini + 7m12.3s 5. Matthew Wilson Stobart Ford + 8m57.3s 6. Ott Tanak M-Sport Ford + 9m27.1s 7. Evgeny Novikov Abu Dhabi Ford + 9m47.7s 8. Dennis Kuipers FERM Ford + 10m12.7s 9. Ken Block Monster Ford + 16m01.2s 10. Armindo Araujo Italia Mini + 17m01.6s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru