Latvala a revenit cu succes într-o maşină de WRC după accidentul din aprilie

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 14.05.2012
Jari Matti Latvala a efectuat săptămâna trecută primul test cu o maşină de WRC după accidentarea din luna aprilie care l-a obligat să rateze Raliul Argentinei.

Jari Matti Latvala a pilotat la sfârşitul săptămânii trecute aproximativ 432 km la volanul unui Ford Fiesta RS WRC pe drumurile din Sardinia, în cadrul unui test menit să-i evalueze starea de sănătate după accidentul de schi fond suferit în aprilie.

Testele s-au desfăşurat conform programului, iar pilotul finlandez nu a avut niciun fel de probleme de sănătate, astfel că prezenţa sa în Raliul Greciei de la sfârşitul lunii mai a devenit o certitudine.

"Mă simt foarte bine şi sunt foarte fericit după test. Am avut cu mine la test un fizioterapeut care lucra cu mine în Finlanda şi care mi-a fost de mare ajutor. Am abordat mai precaut prima zi pentru a vedea dacă braţul va face faţă la toate impacturile. Dar în a doua zi am pilotat mai mult. În a doua zi de teste am efectuat trei runde de câte 30 de km. În Grecia, cea mai lungă proba specială are 25 km, aşa că sunt încrezător", a declarat pilotul echipei Ford pentru publicaţia britanică Autosport.

Totuşi, Latvala a admis că testul a fost programat exact în perioadă potrivită, întrucât nu ar fi putut pilota mai devreme din cauza perioadei de recuperare relativ lungi.

"Perioada de recuperare a fost strânsă.

Dacă ar fi trebuit să testez săptămâna trecută nu aş fi avut şanse, dar patru săptămâni după accident reprezintă un interval de timp suficient", a mai precizat el.

Latvala nu a putut participa la Raliul Argentinei din cauza accidentarii, iar locul său în echipă a fost preluat temporar de spaniolul Dani Sordo, care a ratat prezenţa pe podium după ce a abandonat în ultima probă specială.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru