Latvala şi Solberg, pe lista Volkswagen pentru WRC 2013

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 02.03.2012
Volkswagen vrea să aleagă între Jari-Matti Latvala şi Petter Solberg viitorul coechipier al lui Sebastien Ogier pentru sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Volkswagen intenţionează să mizeze pe doi piloţi de top în Campionatul Mondial de Raliuri atunci când va participa în competiţie cu noul Polo R WRC începând din sezonul 2013.

După ce a semnat un contract pe trei sezoane cu Sebastien Ogier la sfârşitul anului trecut, constructorul german este în căutarea unui alt pilot de top care să-l acompanieze pe francez, iar principalele ţinte sunt Jari Mati Latvala şi Petter Solberg, cei doi piloţi ai echipei Ford.

"Eu şi Kris Nissen (n.r - şeful VW Motorsport) vom încerca intotdeana să găsim cei mai buni piloţi pentru echipă. Lucrăm bine împreună şi avem aceeaşi opinie. Nu căutam un pilot secund pentru Ogier, căutam încă un pilot. Aşa a fost întotdeauna în echipele de top, dacă vrei tot ce este mai bun atunci trebuie să ai mai mult de un pilot de top", a declarat Carlos Sainz, consultantul VW şi fost dublu campion mondial în WRC.

Contractele lui Latvala şi Solberg cu Ford urmează să expire la sfârşitul acestui sezon şi, potrivit speculaţiilor din presa internaţională, amândoi au avut o serie de întâlniri cu reprezentaţii Volkswagen pentru a discuta despre sezonul 2013.

Cu toate acestea, Latvala a refuzat să comenteze prea mult pe marginea acestui subiect. "Este mult prea devreme să vorbim despre anul viitor, dar venirea lui Solberg în maşina de uzina înseamnă că are o şansă să demonstreze ce poate face în aceeaşi maşină ca şi a mea.

Este o şansă bună pentru el. Dar în ceea ce mă priveşte, eu mă gândesc doar la acest an", a precizat finlandezul.

În cazul în care negocierile cu Latvala şi Solberg vor eşua, varianta de rezervă a celor de la VW ar putea fi Chris Atkinson, care a conurat însă foarte rar în WRC în ultimii ani.

Via | Autosport Magazine

Comentarii (1)

  • stiti de ce sant asa bucurosi ? au primit sms cu ce salar vor primi din partea celor de la vag care e cu 6 de zero
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru