Latvala va utiliza in Suedia masina distrusa in Raliul Portugaliei

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 03.02.2010
Jari-Matti Latvala va utiliza in prima etapa a sezonului 2010 masina cu care s-a rostogolit de 12 ori in Raliul Portugaliei de anul trecut.

Jari-Matti Latvala a suferit un accident violent in luna aprilie a anului trecut in Raliul Portugaliei, cand s-a rostogolit de 12 ori cu un Ford Focus RS dupa ce a pierdut controlul volanului (click aici pentru video).

Finlandezul si copilotul sau au scapat doar cu rani usoare, iar masina a fost grav avariata de incident, insa aceasta va fi utilizata la finalul saptamanii viitoare in Raliul Suediei, prima etapa a sezonului 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri. Acest lucru este posibil dupa ce M-Sport, compania care gestioneaza programul de WRC al americanilor de la Ford, a reparat masina lui Latvala, intrucat cockpitul a ramas practic intact dupa accident.

Finlandezul in varsta de 24 de ani sustine ca nu ii este teama sa revina la volanul masinii la care a suferit accidentul din Portuglia si este increzator ca va reusi sa reduca rata unor astfel de incidente pe parcursul acestui an.

"Am vazut cateva locuri in care sudura era noua in timpul reconstructiei masinii. Asta m-a determinat sa ma gandesc din nou la accident, dar nu am probleme sa urc din nou in masina.

Echipa a facut o treaba grozava pentru a o reconstrui si abia astept sa concurez in Suedia. In 2009 am avut multe accidente, iar cei de la M-Sport au fost foarte ocupati. Acum incepem un nou an si am invatat ceva din 2009, asa ca sper sa-mi mentin masinile in conditii bune", a declarat Latvala pentru site-ul oficial al WRC.

Finlandezul are amintiri placute din Suedia, intrucat acolo a castigat in 2008 primul sau raliu din cariera. Raliul Suediei va avea loc in perioada 12-14 februarie.

Via | WRC

Taguri: Latvala

Comentarii (3)

  • raliul de la monte carlo nu se mai organizeaza???vad ca lipseste din calendar.....de obicei era prima
    1 0
  • Daniel Popescu
    Monte Carlo
    Raliul Monte Carlo nu mai face parte din calendarul WRC din 2008.. In prezent, Monte carlo gazduieste prima etapa din IRC (International Rally Challenge).
    2 0
  • Latvala norocosu
    In stirea cu video, Latvala s-a rasturnat de 17 ori :)
    Ori ca ar fi de 12 sau de 17... norocosi sunt astia doi ca au scapat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru