Loeb a rămas în WRC datorită perspectivei de a concura în WTCC în 2014

de Daniel Popescu
Vineri, 28.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb a admis că a analizat posibilitatea de a se retrage din WRC, însă perspectiva de a concura cu Citroen în WTCC i-a redeschis apetitul pentru competiţie.

Sebastien Loeb a confirmat joi că va concura în Campionatul Mondial de Raliuri şi în sezonul 2013, însă doar cu un program parţial care prevede prezenta la numai câteva raliuri, printre care şi cel de deschidere a sezonului de la Monte Carlo.

Octuplul campion mondial, care este pe punctul de a câştiga în luna octombrie un număr record de noua titluri, a admis că a fost tentat să se retragă complet din activitate, sugerând că nu mai avrea nimic de demonstrat. Totuşi, oportunitatea de a concura în 2014 sau 2015 în Campionatul Mondial de Turisme l-a determinat să accepte un sezon de tranziţie spre o nouă provocare.

Urmareste Automarket
"Pe de o parte m-am gândit să mă calmez şi să mă opresc, dar pe de altă parte nu am vrut să mă simt ca şi cum m-am retras.
Acum avem o nouă provocare şi un nou stil de pilotaj, despre care eu şi Citroen avem multe de învăţat, iar asta este interesant. Partea de pilotaj este cea mai puternică parte a raliurilor, în privinţa senzaţiilor pe care le simţi şi a modului în care improvizezi când conduci. Dar am fost aici pentru un anumit număr de ani şi am câştigat totul. Acum există oportunitatea unui nou proiect cu Citroen, alături de care am câştigat totul în raliuri, iar asta este soluţia ideală"
, a declarat francezul.

Loeb nu a anunţat încă în câte etape de WRC va participa anul viitor, însă presa internaţională speculează că va fi vorba de numai patru raliuri dintre cele 13 incluse în calendar. Numele pilotului care îl va înlocui pe francez în etapele în care acesta nu va concura nu a fost încă anunţat.

Via WRC

Comentarii (3)

  • Sunt curios cum o sa se descurce Loeb in WTCC,iar daca o sa ajunga si acolo sa aiba succes,nu stiu ce ar mai putea fi zis...Cel mai bun si mai complet pilot din lume. Oricum,ii tin pumnii....
    4 0
  • Cu tot respectul pentru Loeb - care s-a dovedit a fi printre cei mai buni piloti de raliuri vreodata (poate cel mai bun) - dar ma bucur ca pleaca din WRC. In parte pentru ca lipsa concurentei de aproape 10 ani a fost in detrimentul sportului, dar si pentru ca abia astept sa il urmaresc in WTCC, unde sunt sigur ca va avea parte de o competitie mai acerba. Per total - vesti bune din toate punctele de vedere.
    3 0
  • Hadouken Sunt de acord cu tine,dar tu zici ca lipsa concurentei si aici nu inteleg.Primul sezon complet al lui Loeb a fost in 2003 cand la Citroen i-a avut coechipieri pe Sainz si McRae plus Solberg Makkinen Markko Martin Gronholm Burns.Dupa 2005 a ramas sa se bata doar cu Gronholm si Solberg si incetul cu incetul si cu Hirvonen,iar tu zici ca nu a avut concurenta de 10 ani?Nu inteleg deloc,daca el a mers mai bine nu a gresit precum ceilalalti inseamna ca nu a avut concurenta?Eu unul sunt suparat ca pleaca as fi vrut sa il vad macar odata in viata asta pe proba speciala :(.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru