Loeb, fericit că a depăşit recordul de titluri al lui Schumacher

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 14.11.2011
Sebastien Loeb este încântat că a depăşit recordul de şapte titluri în sporturile cu motor deţinut de Michael Schumacher, după ce a devenit octuplu campion mondial în WRC.

Sebastien Loeb a scris duminică o nouă pagină de istorie în sporturile cu motor, după ce a cucerit cel de-al optulea titlu mondial consecutiv în Campionatul Mondial de Raliuri.

Cu această ocazie, el a depăşit recordul de şapte titluri mondiale în sporturile cu motor pe care îl deţinea împreună cu Michael Schumacher, care a devenit cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1 după ce a câştigat şapte titluri într-un interval de 10 ani.

"Cu siguranţă sunt foarte fericit şi este un nou record. Până în această săptămână eram la egalitate cu Schumacher, care avea şapte. Acum am opt titluri, deci... Nu vreau să fac comparaţii, dar toată lumea vorbeşte despre asta. Cu siguranţă sunt mândru de asta", a explicat el.

Chiar dacă a câştigat tot ce se putea câştiga în competiţia supremă a raliurilor, francezul insistă că este motivat de pasiunea pentru acest sport să rămână în WRC pentru cel puţin încă doi ani.

"Am început raliurile din pasiune.

Destul de rapid am fost capabil să pilotez pentru un contructor, iar astăzi simt aceeaşi senzaţie când sunt în maşină. Încă mă bucur să fiu în raliuri, îmi place să pilotez în raliuri şi aceasta este principala mea motivaţie. Viaţa mea nu se va schimba dacă am câştigat şapte, opt sau nouă titluri. Mă bucur în acest moment şi îmi place ceea ce fac", a adăugat el.

Loeb şi-a prelungit recent contractul cu Citroen pentru încă două sezoane şi admite că singurul său obiectiv este să câştige titlul mondial şi anul viitor. De altfel, întrebat de reporterii site-ului oficial al WRC care este obiectivul său pentru 2012, francezul a început să râdă.

"Anul viitor vreau locul doi! Cu siguranţă, după ce am câştigat opt titluri mondiale consecutiv nu pot avea ca obiectiv decât să câştig încă un titlu anul viitor. Nu există un plan precis pentru ziua în care mă voi retrage. Sper doar să rămân în motorsport, dar în acest moment obiectivul este următorul titlu.

Sper să pot câştiga 10 titluri, dar nu ştiu dacă voi reuşi", a mai precizat el.

Loeb şi-a creat recent propria echipă de curse, cu care speră să concureze în celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans în 2014 la clasa LMP2.

Via | WRC

Taguri: Loeb, Schumacher

Comentarii (3)

  • Ken Block
    si ce facea in tot acest timp Ken Block? se dadea in spectacol gen Hollywood.
    15 3
  • Un adevarat pilot. Cu cat ma gandesc mai mult, cu atat sunt mai impresionat. Opt titlui mondiale consecutive, sunt curios daca va fi intrecut vreodata.
    6 0
  • florin8
    Intr-adevar...un adevarat pilot. Opt titluri mondiale si unde mai pui ca sunt si consecutive. Sunt curios cum se va descurca in urmatoarele doua sezoane pana la retragerea din 2013 din moment ce acum cam are adversari pe masura,tineri si talentati... Oricum,sper sa ramana la fel de bun.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru