Loeb, impresionat de recordul înregistrat de Citroen C4 pe asfalt

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.10.2010
Sebastien Loeb a lăudat performantele maşinii Citroen C4 WRC, care a câştigat toate etapele Campionatului Mondial de Raliuri desfăşurate pe asfalt din 2007.

Citroen concurează cu modelul C4 WRC în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2007, iar duminică a obţinut a 13-a victorie de etapă pe suprafeţe de asfalt.

Practic, de la introducerea acestui model, Citroen C4 WRC a fost imbatabilă în raliurile desfăşurate pe asfalt în cadrul WRC, la care se adaugă alte două victorii obţinute pe aceeaşi suprafaţă în Raliul Monte Carlo.

Sebastien Loeb, pilotul aflat la volan în cadrul tuturor acestor succese, a lăudat performanta maşinii în urma victoriei obţinute duminică în Raliul Spaniei, desfăşurat de asemenea pe asfalt. "Această maşină ne-a oferit multe momente fericite pe toate tipurile de suprafeţe. Dacă luăm în calcul Monte Carlo, am câştigat 15 raliuri pe asfalt pe parcursul ultimelor patru sezoane. În acest weekend nu a trebuit să facem niciun fel de calcule, aşa că a fost mult mai uşor decât în etapele precedente", a declarat francezul.

Loeb a dominat cu autoritate Raliul Spaniei şi s-a desprins în câştigător după accidentul suferit sâmbătă de Sebastien Ogier, în timp ce rivalii de la BP Ford nu au fost capabili să emită pretenţii la podium cu modelul Ford Focus RS WRC.

Acesta este ultimul sezon în care Citroen va concura în WRC cu C4 WRC, începând de anul viitor urmând să fie utilizat noul model DS3 WRC.

Via | Autosport

Comentarii (5)

  • Stefan cel Mare
    Elena Basescu are admiratori?
    "Sebastien Loeb, pilotul aflat la volan în cadrul tuturor acestor succesuri" - asta e o gluma, sau ne aflam in fata unui admirator al Elenei Basescu?
    5 0
  • unii nu vrea sa vorbeste cu tine, decat... :p
    0 0
  • dar halatul?
    Nu cumparam tehnologie "avansata" Citroen... pentru ca pur si simplu nu este de vanzare. Ia sa facem o configurare pt. un C4...
    0 0
  • Citroen
    Chiorul e rege in satul orbilor .

    Cam asa arata cand singurul competitor este un Focus vai de capul lui .
    0 1
  • cand inca chiorul nu era rege in satul orbilor c4 wrc cam facea regula cu loeb la volan. de fapt de cand a ajuns loeb la volan in wrc a cam aratat ca are valoare. inca din primul an, cand a concurat pe xsara wrc, era considerat un specialist al asfaltului.
    PS: ceva asemanator a patit si nissan skyline gtr, cand in japonia la inceputul anilor 90, toti concurentii s-au retras pt ca gtr a castigat totul. oare,cumva orbii sunt prea slabi ca sa mai faca fata si de aia a ramas doar focusul? si ala e sub nivel.
    c4 de vanzare nu are nici in clin nici in maneca cu ce vedem in wrc.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru