Loeb nu vrea să-şi asume riscuri în Raliul Finlandei

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.07.2010
Sebastien Loeb a dezvăluit că nu-şi va asuma riscuri în Raliul Finlandei întrucât nu are nevoie de victorie pentru a cuceri un nou titlu mondial.

Sebastien Loeb este lider autoritar în clasamentul general al Campionatului Mondial de Raliuri, având un avans de 51 de puncte în faţa lui Sebastien Ogier.

Acest lucru îl determină pe pilotul echipei Citroen WRC să abordeze cu precauţie ultimele etape din acest sezon şi să nu rişte obţinerea unei victorii în Raliul Finlandei de la sfârşitul acestei săptămâni.

"După ce am câştigat raliul din 2008, am spus că în Finlanda nu-mi voi mai asuma astfel de riscuri. Aşa am simţit după raliu, dar când eşti în mijlocul luptei îţi asumi anumite riscuri. Aşa cum s-a întâmplat şi în acest an în Noua Zeelandă, am pilotat ca un nebun. Depinde cum te simţi pe parcursul raliului, dar acum spun că nu-mi voi asuma riscuri. Pentru cele trei raliuri pe asfalt care urmează nu cred că va mai exista presiune pentru mine. Nu trebuie să câştig aceste raliuri. Când încep un raliu întotdeauna încerc să lupt, dar cu siguranţă exista mai puţină presiune acum", a explicat sextuplul campion mondial.

Raliul Finlandei a debutat în calendar WRC în 1973, iar Loeb este unul dintre cei numai patru piloţi născuţi în afara Scandinaviei care au câştigat această etapă.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru