Loeb şi Ogier, liberi să lupte pentru victorie în Raliul Portugaliei

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.03.2011
Citroen susţine că decizia de a nu impune ordine de echipa în Raliul Portugalia va ajuta echipa să câştige titlul mondial al constructorilor.

Citroen a anunţat încă de la începutul sezonului că nu va impune ordine de echipă în primele etape ale anului, anticipând că Sebastien Ogier va fi capabil să lupte de la egal la egal cu mult mai titratul său coechipier Sebastien Loeb.

Raliul Mexicului a evidenţiat echilibrul dintre cei doi, iar dorinţa lui Ogier de a se impune în faţa lui Loeb s-a soldat cu un abandon care a privat constructorul francez de 18 puncte în clasamentul general.

Cu toate acestea, Olivier Quesnel, şeful Citroen Racing, insistă că rivalitatea dintre cei doi şi permisiunea acestora de a lupta liber pentru victorie va ajuta echipa să câştige un nou titlu mondial al constructorilor. "Ştiam că ne vom concentra cu această situaţie, dar nu ne gândeam că va apărea atât de repede. În Mexic, rivalitatea lor nu a condus la un rezultat total pozitiv pentru Citroen, însă sunt convins că asta va ajuta echipa să obţină rezultate minunate în următoarele raliuri", a declarat el.

De asemenea, Quesnel anticipează că lupta dintre Loeb şi Ogier va fi interesantă pentru fanii neutri ai raliurilor, datorită calităţilor demonstrate de cei doi până în prezent.

"Rivalitatea dintre doi piloţi de acest calibru este inevitabilă.

Ogier este un tip foarte ambiţios, dar împotriva lui este Loeb, care este în vârf de forma după cele şapte titluri mondiale. Loeb este determinat să dovedească că este în continuare cel mai bun pilot din lume, dar piloţii noştri ştiu care este miza: trebuie să ajute Citroen să cucerească un nou titlu al constructorilor. Dacă îndeplinesc acest obiectiv, atunci este clar că unul sau altul - sau amândoi - vor fi în măsură să câştige titlul piloţilor. În Portugalia ei trebuie să câştige multe puncte", a mai precizat el.

Raliul Portugaliei se va desfausra în weekendul 25-27 martie.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru