Loeb: "Titlul mondial nu este încă jucat"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 24.10.2011
Sebastien Loeb susţine că Mikko Hirvonen are capacitatea de a remonta deficitul de opt puncte din clasament pentru a cuceri titlul mondial în WRC în acest sezon.

Sebastien Loeb a devenit favorit să cucerească al optulea titlu mondial din carieră în Campionatul Mondial de Raliuri în urma victoriei obţinute în etapa din Spania, întrucât francezul are acum un avans de opt puncte în faţa singurului rival care îl mai poate detrona, Mikko Hirvonen.

Teoretic, pilotul echipei Citroen îşi permite să termine pe locul doi în spatele rivalului de la Ford pentru a cuceri titlul, însă acesta insistă că orice este posibil în etapa finală din Marea Britanie.

"Dacă Hirvonen câştigă raliul, trebuie să termin pe locul doi şi să câştig puncte în Power Stage. Cu siguranţă voi încerca să lupt cu el, nu să fiu în spatele lui. Situaţia este deschisă şi nu va fi uşor. Vom lupta din greu cu el în Marea Britanie. Ştim că poate fi foarte dificil, aşa că vom vedea ce se întâmplă. Va fi interesant, dar orice este posibil pentru că raliul este foarte lung şi orice se poate întâmpla", a declarat el.

Prin victoria lejeră obţinută în Spania, Loeb a pus capăt unei perioade de trei runde în care nu a terminat pe prima poziţie a podiumului, iar francezul a admis că se simte uşurat de performanţa obţinută pe asfalt.

"Este bine să revin.

Am avut o perioadă dificilă după Finlanda, o pană în Germania, o greşeală personală în Australia şi o problemă de motor în Franţa. Am fost puţin dezamăgit, pentru că am avut un avans mare în clasament şi am pierdut totul în trei raliuri. Am început din nou de la zero şi nu puteam avea un start mai bun decât această victorie", a mai precizat el.

În urma victoriei obţinute de Loeb, Citroen şi-a asigurat matematic titlul mondial al constructorilor, întrucât are un avans de 46 de puncte cu numai 43 maxim disponibile în ultimul raliu al sezonului, care se va desfăşura în Marea Britanie în perioada 11-13 noiembrie.

Via | WRC

Comentarii (2)

  • florin8
    Mikko e foarte rapid pe macadam,desi in ultimii 3 ani Leob a dominat acest raliu a-l Marii Britanii si pleaca ca favorit,inca nu poate fi sigur ca isi va adjudeca cel de-al optulea titlu mondial prea usor...Va fi o lupta mare in aceasta ultima etapa intre cei doi.
    1 0
  • sa nu-l uita pe Latvala care este un pilot foarte rapid si care il poate ajuta pe Hirvonen si incurca pe Loeb...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru