Loeb visează să devină campion în oraşul său natal

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 24.09.2010
Sebastien Loeb speră să câştige Raliul Franţei şi, implicit, să devină pentru a şaptea oară campion mondial în oraşul său natal.

Sebastien Loeb are un avans de 43 de puncte în clasamentul general cu numai trei etape înainte de finalul sezonului 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Astfel, pentru a deveni campion la finalul următoarei etape, pilotul echipei Citroen WRC trebuie să câştige Raliul Franţei de la sfârşitul săptămânii viitoare şi să obţină astfel a 60-a victorie în WRC, indiferent de rezultatele pe care le vor obţine rivalii săi. Cucerirea celui de-a şaptelea titlu în Franţa este cu atât mai importantă pentru Loeb cu cât raliul se va încheia chiar în oraşul său natal.

"Ideal ar fi să câştig titlul cât mai curând posibil. Evident, să obţin a 60-a victorie şi al şaptelea titlu acasă ar reprezenta îndeplinirea unui vis", a declarat el într-un preview pentru Raliul Franţei.

Şansele lui Loeb de a triumfa în Franţa sunt amplificate de performanţele obţinute de acesta pe asfalt, francezul fiind considerat imbatabil pe această suprafaţă. Cu toate acestea, Loeb susţine că nu va fi uşor să obţină victoria în etapa de săptămâna viitoare.

"Există foarte multă presiune.

Având în vedere rata mea de succes pe această suprafaţă, toată lumea se aşteaptă să câştig uşor. dar acest raliu nu va fi mai uşor decât altele. Din contră, este un eveniment complet nou constituit din drumuri rapide, care includ cele mai multe dificultăţi pe care le întâlnim în mod normal pe asfalt. În acest sezon, sunt şase piloţi care sunt capabili de victorie, aşa că nivelul este foarte ridicat şi în niciun caz nu am victoria asigurată", a adăugat esextuplul campion mondial.

Via | Citroen WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru