Loeb vrea să câştige ultimul raliu cu Citroen C4 WRC

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 09.11.2010
Sebastien Loeb este determinat să lupte pentru victorie în ultima etapă a sezonului, însă anticipează o concurentă puternică din partea rivalilor săi.

Chiar dacă şi-a trecut în cont al şaptelea titlu mondial cu două etape înainte de final, Sebastien Loeb abordează Raliul Marii Britanii cu scopul de a câştiga.

Totuşi, francezul admite că situaţia concretă a drumurilor şi a vremii va juca un rol important şi anticipează ca cel puţin alţi 4 piloţi vor dori să obţină victoria în ultima etapă a sezonului.

"Mă îndrept spre Ţara Galilor cu relaxare. Îmi place traseul şi, dacă mă simt inspirat după traseul de recunoaştere şi condiţiile meteo sunt potrivite, atunci voi lupta pentru victorie. Voi vedea când voi fi acolo, pentru că depinde de condiţii. Dacă vom avea probe speciale pe gheaţă, aşa cum a fost în 2008, nu cred că mă voi deranja să găsesc ultimele zecimi. Iar Sebastien Ogier, Petter Solberg, Jari Matti Latvala şi Miko Hirvonen sunt toţi potenţiali câştigători, mai ales ca 3 dintre ei luptă pentru locul 2 în clasament", a declarat septuplul campion mondial.

Raliul Marii Britanii reprezintă ultima ocazie pentru Loeb să piloteze Citroen C4 WRC, înainte de a concura cu noul model Citroen DS3 WRC începând de anul viitor.

Din acest motiv, francezul admite că etapa programată la sfârşitul anului este una emoţionantă.

"O maşină care evoluează este ca un copil pe care nu-l vezi crescând! Evoluţia lui C4 a fost realizată în paşi mici şi nu s-a schimbat nimic fundamental, cu excepţia decoraţiunilor. Dar dacă m-aţi pune astăzi în maşina din 2007, aş începe să mă întreb dacă nu era vreo problemă. Dacă mi-a rămas ceva în minte, este schimbarea pneurilor Pirelli din 2008. Structura lor a fost foarte diferită de ceea ce ştiam înainte şi am fost forţaţi să facem modificări de amploare la suspensii pentru raliurile pe pietriş", a mai precizat el.

Raliul Marii Britanii va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Via | Citroen WRC

Comentarii (1)

  • hai sebi !!!
    nu te descuraja !!!
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru