Noua Zeelanda, Shakedown: Latvala stabileste cel mai bun timp

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 06.05.2010
Jari Matti Latvala a realizat timpul de referinta in Shakedown-ul contand pentru Raliul Noii Zeelande, devansandu-i pe Sebastien Loeb si Mikko Hirvonen.

A cincea etapa a Campionatului Mondial de Raliuri a debutat joi la Auckland cu Shakedown-ul contand pentru Raliul Noii Zeelande. Proba s-a dat pe o suprafata de asfalt din jurul unui parc tematic din centrul orasului, iar traseul in lungime de 1.5 km va face parte si din proba speciala cu numarul 9.

La capatul ceor 4 ore de concurs, Jari Matti Latvala a stabilit cel mai bun timp dupa ce a fost cronometrat cu 1:07.3. Pilotul finlandez l-a devansat pe Sebastien Loeb cu numai doua zecimi de secunda, insa a marturisit ca si-a dorit foarte mult victoria, chiar daca aceasta nu va avea niciun impact asupra desfasurarii propriu-zise a etapei.

“Am fost determinat sa stabilesc cel mai bun timp pentru ca in trecut am pierdut timp in fata celor de la Citroen pe aceasta suprafata. Ne-am chinuit pe asfalt anul trecut in Australia, dar acum cred ca am gasit setarile care ne-au propulsat in fata”, a declarat pilotul echipei BP Ford.

Coechipierul sau Mikko Hirvonen a terminat pe locul 3, urmat de Petter Solberg si Dani Sordo, cei doi piloti ce alearga cu Citroen C34 WRC.

Iata clasamentul complet al Shakedown-ului din Raliul Noii Zeelande:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Jari Matti Latvala  BP Ford  1:07.3
 2  Sebastien Loeb  Citroen Total  1:07.5
 3  Mikko Hirvonen  BP Ford  1:07.6
 4  Petter Solberg  -  1:07.7
 5  Dani Sordo  Citroen Total  1:07.8
 6  Henning Solberg  Stobart Ford  1:07.8
 7  Sebastien Ogier  Citroen Junior  1:08.3
 8  Federico Villagra  Munchi's  1:08.5
 9  Matthew Wilson  Stobart Ford  1:08.5

 

Primele 9 probe speciale din Raliul Noii Zeelande se vor desfasura pe parcursul zilei de vineri.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru