OFICIAL: Ogier a semnat pe trei ani cu Volkswagen WRC!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.11.2011
Sebastien Ogier a semnat un contract pe trei sezoane cu Volkswagen şi va începe prima campanie în 2013, anul viitor urmând să concureze în WRC doar cu modelul de clasa S2000.

Sebastien Ogier a devenit miercuri primul pilot care semnează un contract cu Volkswagen pentru campania de trei sezoane pe care constructorul german o va începe în Campionatul Mondial de Raliuri în sezonul 2013.

La numai cinci zile după ce a confirmat plecarea de la Citroen la capătul unui singur sezon petrecut în echipa de uzină, francezul în vârstă de 27 de ani a ajuns la un acord cu rivalii de la Volkswagen, în ciuda speculaţiilor din presa internaţională potrivit cărora va concura pentru Ford începând din 2012.

Contractul său este valabil pentru trei sezoane, iar obiectivul este să lupte pentru titlul mondial, însă pentru început va trebui să se mulţumească anul viitor cu o campanie la clasa S2000 în WRC, combinată cu un amplu program de teste cu noul Polo R WRC, cu care va concura în WRC abia din 2013.

"Volkswagen este constructorul numărul 1 în Europa şi în curând în întreaga lume. Sunt sigur că vor concura cu scopul de a câştiga titlul mondial în WRC şi mă bucur să fiu aici încă de la început", a expicat el.

La rândul său, Ulrich Hackenberg, directorul de dezvoltare al VW, este încântat de achiziţia făcută de germani în perspectiva campaniei care va începe în 2013.

"Ogier şi (copilotul său) Julien Ignasia sunt doar piese importante din puzzle pe drumul de a avea o echipă de succes în WRC. Este un vot de încredere pentru echipa noastră", a precizat germanul, în timp ce Kris Nissen, directorul Volkswagen Motorsport, şi-a exprimat deja speranţele de a câştiga titluri mondiale. "Suntem mândri că am ales acest cuplu rapid pentru VW şi amândoi vor fi cât se poate de rapizi în Polo R WRC. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună şi sperăm să obţinem multe victorii şi titluri în viitor", a precizat el.

Considerat unul dintre cei mai buni trei piloţi de WRC de dublul campion mondial Carlos Sainz, Ogier a câştigat cinci raliuri în sezonul recent încheiat şi a fost implicat în lupta pentru titlu până în penultima etapă. Nemulţumit de favorizarea lui Sebastien Loeb în cadrul Citroen, francezul a ales să plece şi i-a făcut loc lui Mikko Hirvonen.

Noua înţelegere dintre Ogier şi VW îi deschide calea estonianului Ott Tanak să semneze un contract cu Ford pentru sezonul 2012 şi să devină astfel coechipierul lui Jari Matti Latvala.

 

Via | Volkswagen

Taguri: Ogier, Volkswagen, WRC

Comentarii (2)

  • stire bomba
    1. cate miliane o fi oferit in plus vw fata de ford?
    2. cu ford putea castiga titlul anul viitor, cu vw probabil nu va castiga nici macar un raliu!
    3. probabil sebastian loeb va fi campion mondial in sezonul 2012!
    4. este posibil sa fi semnat cu vw deoarce are informatia ca ford se va retrage din wrc!
    3 10
  • florin8
    Eu cred ca Ogier are sanse mari si cu cei de la Volkswagen din 2013...Intr-adevar,daca semna cu ford avea sanse la titlu...dar sigur a avut motive motive bune de a semna cu Volkswagen. Iar la Ford mi-ar place sa-l vad pe Ott Tanak,e un pilot foarte talentat .
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru