OFICIAL: Ogier, promovat la Citroen WRC la finalul sezonului

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.06.2010
Citroen a anunţat că Sebastien Ogier va concura pentru echipa principală a constructorului francez în ultimele trei etape din sezonul 2010, în locul lui Dani Sordo.

Victoria obţinută de Sebastien Ogier în Raliul Portugaliei în fata sextuplului  campion mondial Sebastien Loeb i-a determinat pe şefii constructorului Citroen să-şi reconsidere poziţia faţă de pilotul francez.

Astfel, Ogier va fi promovat de la Citroen Junior la Citroen Total pentru ultimele trei etape din sezonul 2010, ce vor avea loc pe pietriş. Transferul nu a fost aplicat de la Raliul Bulgariei pentru că următoarele patru etape vor avea loc pe asfalt, o suprafaţă pe care francezul nu are experienţă.

"Chiar dacă în acest moment suntem în avantaj în ambele clasamente, trebuie să ne asigurăm că profităm de fiecare oportunitate. Sezonul 2009 ne-a arătat cât de uşor se poate schimba o situaţie favorabilă. Având în vedere cum au mers lucrurile în prima parte a sezonului, se pare că Sebastien Ogier va fi capabil să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele pe pietriş", a declarat Olivier Quesnel, şeful Citroen Racing.

Ogier îl va înlocui astfel pe Dani Sordo în etapele din Finlanda, Japonia şi Marea Britanie, în timp ce spaniolul va pilota în ultimele trei etape pentru Citroen Junior alături de Kimi Raikkonen.

Schimbul de locuri este unul logic având în vedere rezultatele obţinute de cei doi piloţi în acest an, mai ales ca Sordo ocupa doar locul 6 cu 49 de puncte, în timp ce Ogier a devenit principalul rival al lui Loeb în lupta pentru titlul mondial.

Via | Citroen

Comentarii (1)

  • De ce urmarim WRC
    Se mai aude ceva de concurs ? :)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru