Ogier a abandonat în Raliul Monte Carlo

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 20.01.2012
Sebastien Ogier a abandonat în a zecea probă specială a Raliului Monte Carlo în urma unui accident. Copilotul său Julien Ingrassia a avut nevoie de îngrijiri medicale la braţul drept.

Sebastien Ogier a fost una dintre marile surprize ale Raliului Monte Carlo, reuşind să concureze constant în primii cinci în ciuda faptului că utilizează o maşină Skoda Fabia S2000, semnificativ mai modestă din punct de vedere al performanţelor comparativ cu cele din clasa WRC.

Totuşi, evoluţia francezului s-a încheiat brusc în ultima probă specială de joi în urma unui accident care a avariat semnificativ partea dreaptă a maşinii. În urma impactului, Julien Ingrassia, copilotul lui Ogier, a avut nevoie de îngrijiri medicale la braţul drept din partea doctorului Volkswagen, însă rănile sunt minore.

"Ingrassia ne-a spus că are o problemă la braţ, dar nu crede că este rupt. Doctorul va afla mai multe. Accidentul s-a petrecut într-un viraj larg de stânga. Maşina a ieşit de pe traseu şi cred că partea dreaptă a maşinii este distrusă", a declarat Stefan Moser, şeful departamentului de marketing al Volkswagen.

Ultima probă specială a zilei de joi a fost adjudecată de Sebastien Loeb, care şi-a sporit avansul în clasamentul general la un minut şi 37 de secunde, în timp ce Dani Sordo a revenit pe poziţia a doua la volanul unui Mini WRC şi are un avans de 3.7 secunde în faţa rivalului său de la Ford, Petter Solberg.

Aflat la debutul oficial pentru Citroen, Mikko Hirvonen rămâne pe locul patru în clasamentul general, însă rusul Evgeny Novikov (Ford Fiesta RS WRC) se apropie din ce în ce mai ameninţător, având de recuperat un deficit de numai 11 secunde.

Echipajul românesc format din italianul Marco Tempestini şi copilotul Dorin Pulpea este poziţionat pe locul 31 în clasamentul general la volanul unui Subaru Impreza STI, la peste 37 de minute în spatele liderului Loeb.

Raliul Monte Carlo - Clasament general după PS 10/18:

 1. 
Sebastien Loeb Citroen 2h45m56.9s 2. Dani Sordo Mini + 1m37.2s 3. Petter Solberg Ford + 1m40.9s 4. Mikko Hirvonen Citroen + 3m40.4s 5. Evgeny Novikov M-Sport Ford + 3m51.5s 6. Francois Delecour M-Sport Ford + 5m19.9s 7. Pierre Campana Mini + 6m49.6s 8. Ott Tanak M-Sport Ford + 7m00.6s 9. P-G Andersson Proton + 10m08.9s 10. Kevin Abbring VW Skoda + 10m31.4s

 

Spre deosebire de joi, ziua de vineri programează doar trei probe speciale, dintre care două vor avea loc în cursul dimineţii.

Comentarii (1)

  • vw va fi nr 1 in wrc
    adios loeb
    Ogier Si Ingrassia vor fi precum Vettel in F1 !!!
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru