Ogier anticipează o luptă echilibrată pentru victorie în Raliul Italiei

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 29.04.2011
Sebastien Ogier consideră că nu mai puţin de cinci piloţi au şanse reale să câştige Raliul Italiei de la sfârşitul săptămânii viitoare.

Sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri este unul dintre cele mai echilibrate din ultimii ani, întrucât primii patru piloţi din clasamentul general sunt despărţiţi de numai opt puncte.

Tocmai de aceea, Raliul Italiei de la sfârşitul săptămânii viitoare are potenţialul de a schimba liderul, iar Sebastien Ogier, poziţionat în prezent pe locul trei, anticipează o luptă echilibrată pentru victorie.

"Unii sunt mai bine plasaţi decât noi, alţii nu. Poziţia de start pentru vineri este încă un parametru important pe macadam, dar un raliu durează trei zile. Cel puţin cinci dintre noi pot câştiga. Uneori, victoria poate fi obţinută sau pierdută pentru un mic detaliu sau o zecime de secundă. Mai este mult până la finalul campionatului şi nu este momentul potrivit să începem calculele. Obiectivul nostru este să câştigăm, chiar dacă asta ne forţează să fim primii pe traseu în următorul raliu. Este un sezon foarte disputat şi fiecare punct este important", a declarat francezul, care se va deplasa în Italia după victoriile consecutive obţinute în Portugalia şi Iordania.

Coechipierul său Sebastien Loeb va pleca primul pe traseu în ziua de vineri ca urmare a faptului că este liderul clasamentul general, iar septuplul campion mondial a admis că trebuie să se concentreze 100% pentru a putea obţine un rezultat pozitiv.

"Când eşti bine plasat în campionat eşti plasat prost la startul următorului raliu.

Cu siguranţă nu este avantajos să fii primul şi nu ne vom putea controla destinul, pentru că celelalte echipaje vor cunoaşte timpii noştri şi vor putea concura în consecinţă. Evenimentul necesită o concentrare 100% pentru că traseul este foarte provocator. Notiţele trebuie să aibă o bună acurateţe şi trebuie să pilotezi curat. Vom vedea cum va decurge raliul, dar trebuie să fim în grupul potrivit pentru a fi capabili să luptăm până la sfârşit", a precizat el.

Raliul Italiei va avea loc în weekend 5-8 mai.

Via | Citroen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru