Ogier: "Nu ştim dacă vom putea lupta pentru titlu în WRC"

de Daniel Popescu
Luni, 04.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier preferă să afle întâi ce performanţe va obţine cu Volkswagen Polo R WRC în raliurile pe macadam înainte să se considere favorit la titlul mondial în WRC.

Încă nu ştim cât de buni suntem. Trebuie să aşteptăm să vedem cum ne descurcăm pe macadam.

Sebastien Ogier
Pilot Volkswagen
Sebastien Ogier a devenit principalul favorit la titlul mondial în acest sezon al Campionatului Mondial de Raliuri după ce a câştigat fără emoţii Raliul Suediei şi a ocupat locul doi în Raliul Monte Carlo.

Performanţa francezului a venit în contextul în care singurul pilot care s-a ridicat la înălţimea sa a fost Sebastien Loeb, care va concura în numai patru etape ale sezonului pentru Citroen.

Cu toate acestea, Ogier insistă că va putea estima performanţele pe care le va obţine în 2013 numai după ce va afla cum se comportă Volkwagen Polo R WRC pe macadam, prima ocazie fiind Raliul Mexicului de la sfârşitul acestei săptămâni.

"Am parcurs doar două dintre cele 13 runde ale campionatului. Încă nu ştim cât de buni suntem. Trebuie să aşteptăm să vedem cum ne descurcăm pe macadam, întrucât aceasta este suprafaţa pe care am loc cele mai multe raliuri.

Poate că ne vom regândi obiectivele pentru acest sezon după Portugalia sau Argentina, dar un lucru este sigur: dacă la finalul sezonului vom avea o şansă la titlu, vom lupta până la capăt", a declarat el în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al celor de la Volkswagen.

Din acest motiv, Ogier a refuzat să-şi stabilească obiective pentru Raliul Mexicului de la finalul acestei săptămâni, în special ca urmare a provocărilor generate de altitudinea ridicată la care se desfăşoară probele speciale.

"În Mexic vom concura pe trasee foarte dificile şi la o altitudine extrem de mare. Aerul este rarefiat la peste 2500 de metri deasupra mării. Noi simţim asta ca piloţi, dar la fel şi motoarele. În cel mai rău caz, toată lumea va avea aici o performanţă cu o treime mai mică decât în condiţii normale", a mai precizat el.

Via Volkswagen

Comentarii (3)

  • Jugarugabi
    Fara suparare... dar ce treaba are raliul cu F1?
    0 7
  • am si eu o rugaminte ... imbunatatiti site-ul , nu este actualizat deloc iar cand scrieti , scrieti ,,la misto ,, ....
    ,,Performanţa francezului a venit în contextul în care singurul pilot care s-a ridicat la înălţimea sa a fost Sebastien Loeb, care va concura în numai patru etape ale sezonului pentru Citroen.'' la Monte Carlo Loeb a avut ani lumina in fata lui , in ultima zi putea termina cu bicicleta , este bun Ogier , foarte bun ...dar mai are cateva vagoane de paine de mancat sa ajunga la nivelul lui Loeb ...

    ,,Din acest motiv, Ogier a refuzat să-şi stabilească obiective pentru Raliul Monte Carlo de la finalul acestei săptămâni, în special ca urmare a provocărilor generate de altitudinea ridicată la care se desfăşoară probele speciale.,,

    totusi este vorba de Raliul Mexicului !!!!

    Desi suntem privati sa vedem specialele live sunt multi care se documenteaza de aici , asa ca putina implicare nu ar strica ... in rest toate cele bune si cel mai bun sa castige !!!
    1 0
  • Bine ca ari sters si comentariul semnat, ca doar traim intro tara in si lume fara cenzura in care criticile sunt acceptate si chiar ne facem si auto-critica.

    De ce nu-mi stergeti si contul daca tot ati inceput?

    NU te mai respect @danielpopescu85
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru