Ogier şi Latvala, liberi să lupte pentru titlu în Raliul Australiei

de Daniel Popescu
Vineri, 05.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunţat că Sebastien Ogier şi Jari-Matti Latvala vor fi liberi să lupte pentru titlul în Raliul Australiei, chiar dacă germanii au nevoie de numai cinci puncte pentru a câştiga titlul la constructori.

Esential 44 de puncte este diferenta dintre Sebastien Ogier si Jari-Matti Latvala
4 etape au mai ramas pana la finalul sezonului 2014
Volkswagen are posibilitatea de a deveni matematic campioana la constructori în Campionatul Mondial de Raliuri dacă Sebastien Ogier şi Jari-Matti Latvala câştiga împreună cinci puncte.

În acest context, au existat speculaţii ca echipa germană le va impune celor doi piloţi să nu forţeze pe parcursul raliului, însă şeful Jost Capito a anunţat că aceştia vor fi liberi să forţeze. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că Latvala şi Ogier sunt implicaţi în lupta pentru titlul mondial al piloţilor.

"Având în vedere actuală situaţie în campionat, Raliul Australiei are potenţialul de a fi interesant în 2014. În duelul Ogier - Latvala celor doi piloţi li s-a dat acordul de a lupta pentru victorie. Avem o şansă bună să celebrăm câştigarea titlului la constructori mai devreme", a declarat el.

Ogier are un avans de 44 de puncte în clasamentul general în faţa lui Latvala cu numai patru etape înainte de final.

Singurul alt pilot care mai are şanse matematice la titlu este Andreas Mikkelsen, cel de-al treilea pilot oficial al echipei. Acesta concurează însă pentru Volkswagen 2 şi nu poate contribui la câştigarea titlului la constructori de către echipa principală.

Via WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru