Ogier va câştiga 10 milioane de euro la Volkswagen

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 24.11.2011
Sebastien Ogier va avea un salariu de 10 milioane de euro pe parcursul celor trei ani de contract cu Volkswagen. Oferta rivalilor de la Ford s-a oprit la numai 700.000 de euro pe sezon.

Sebastien Ogier a semnat miercuri un contract pe trei ani cu Volkswagen, la scurt timp după ce a fost înlocuit la Citroen de Mikko Hirvonen.

Publicaţia franceză Sportune susţine că Ogier va câştiga 10 milioane de euro pe parcursul contractului, dintre care trei îi vor ajunge în conturi anul viitor, chiar dacă Volkswagen va concura în WRC abia din 2013.

Anterior, presa internaţională a speculat că fracenzul va semna cu Ford pentru a deveni coechipierul lui Jari Matti Latvala, însă oferta americanilor a fost mult mai săracă: doar 700.000 de euro pe sezon, mai puţin de jumătate din cât a câştigat Hirvonen în acest sezon. Explicaţia pentru oferta mică este justificată de problemele finaciare pe care le întâmpină Ford, mai ales deocamdată nu există şi un anunţ oficial privind implicarea în WRC în 2012.

Chiar dacă Ogier a plecat de la Citroen pentru că nu a acceptat să fie locotenentul lui Loeb, sursa citată susţine că francezul a solicitat anterior dublarea salariului anual de la 1.2 la 2.4 milioane de euro pentru a-şi prelungi contractul. Propunerea a fost refuzată de Citroen, astfel că Ogier a ajuns în cele din urmă la Volkswagen.

Via | Sportune

Taguri: Ogier, Volkswagen

Comentarii (1)

  • florin8
    Sunt curios oare Leob cat ia la Citroen? fiindca si lui i s-a oferit sa semneze cu Volskwagen si a declarat ca oferta era foarte tentanta,dar ar fi pierdut un an. Iar Ogier cred ca a facut un pas bun...mai ales din punct de vedere material.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru