Petter Solberg s-a despărţit de copilotul său după 11 ani

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.06.2010
Petter Solberg a anunţat că Phil Mills nu va mai fi copilotul sau începând cu Raliul Bulgariei. Colaborarea celor doi s-a încheiat după 11 ani şi 152 de raliuri.

Phil Mills a decis să se retragă din funcţia de copilot al lui Petter Solberg în plin sezon al Campionatului Mondial de Raliuri, punând astfel capăt unei colaborări începute în anul 1999.

Galezul în vârstă de 47 de ani susţine că a luat această decizie pentru a se putea dedica unor proiecte personale în strânsă legătură cu sporturile cu motor, însă a admis că i-a fost greu să se despartă de Solberg.

"Aceasta a fost una dintre cele mai grele decizii pe care le-am luat vreodată, dar cred că a venit moment să mă concentrez pe alte lucruri în viaţă. Am concurat împreună în 152 de raliuri pe parcursul ultimilor 11 ani şi a devenit mai mult un stil de viaţă decât un job. M-am bucurat de fiecare kilometru şi sunt sigur că Petter va câştiga mult mai multe evenimente în viitor. Îmi va fi dor de tot ce înseamnă WRC şi îi doresc lui Petter mult succes în viitor", a declarat Mills.

La rândul său, Petter Solberg a admis că este dezamăgit de decizia luată de fostul său copilot şi că va avea o misiune dificilă în a găsi un înlocuitor potrivit pentru acesta.

"Phil părăseşte echipa şi sunt foarte trist din această cauză.

Cred că va fi foarte dificil să găsesc un copilot cu abilităţile sale care să mi se alăture. Am fost împreună pentru atât de mulţi ani, l-am avut lângă mine pentru cea mai mare parte a carierei mele, aşa că aceasta este o despărţire dificilă pentru mine".

"Privind înapoi la ce am obţinut împreună, îmi pare rău în mod special pentru că eram sigur că următoarea noastră victorie va veni în acest sezon şi speram să-l am alături pe Phil. A fost cea mai importantă persoană pentru mine pe parcursul carierei. Relaţia noastră a fost probabil cea mai puternică dintre un pilot şi un copilot", a precizat finlandezul.

Solberg şi Mills au pilotat împreună pentru Ford, Subaru şi pentru propria lor echipă Citroen, obţinând pe parcursul celor 11 ani 13 victorii şi un titlu mondial în sezonul 2003.

Parteneriatul celor doi a fost unul dintre cele mai longevive din istoria raliurilor, însă recordul absolut este deţinut de Carlos Sainz şi Luis Moya, care au concurat împreună timp de 161 raliuri.

Via | Petter Solberg | Foto: Petter Solberg

 

Comentarii (1)

  • a precizat finlandezul.
    Solberg nu e finlandez e norvegian.Merge el ca finlandezi da e alta natie.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru