Power Stage-ul ar putea decide câştigătorul etapei în WRC

de Daniel Popescu
Joi, 09.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Câştigătorul unei etape de WRC ar putea fi decis printr-o confruntare directă a primilor doi clasaţi în Power Stage, potrivit unei propuneri făcute de promoterul Red Bull.

Esential 3 puncte primeste in prezent castigatorul Power Stage-ului
Campionatul Mondial de Raliuri este pe punctul de a suferi câteva schimbări majore în privinţa modului în care este stabilit câştigătorul etapelor. Promoterul Red Bull a făcut o propunere concretă prin care ultima probă specială, numită Power Stage, va găzdui confruntări directe doi contra doi prin care se va stabili clasamentul final.

Astfel, ocupanţii locurilor unu şi doi în clasament înainte de ultima probă specială se vor confrunta direct în Power Stage pentru victorie, cei care sunt pe poziţiile trei şi patru vor lupta direct pentru locul trei, iar acest algoritm va fi aplicat până la locurile nouă şi 10.

Cel mai rău lucru ar fi să nu facem nimic.

Olivier Ciesla
Promoter WRC
Red Bull susţine că propunerea are scopul de a creşte interesul fanilor pentru Power Stage şi de a justifica în acest fel transmisiunea în direct a ultimei probe speciale.

"Dacă decidem că are sens să transmitem Power Stage-ul în direct, următoarea întrebare este în ce condiţii are sens să transmitem live.

Transmisiunile în direct de raliuri costă mai mult decât un meci de tenis, aşa că este în interesul nostru să avem venituri din asta. Trebuie să aibă un sens. Trebuie să oferim o relevanţă acestei transmisiuni pentru fani, piloţi şi posturile TV. Dar care este relevanţă? Ar putea fi dată de puncte în campionat sau de acest format diferit. Cel mai rău lucru ar fi să nu facem nimic", a declarat Oliver Ciesla, promoterul WRC.

În prezent, Power Stage-ul oferă puncte bonus pentru cei mai rapizi trei piloţi, însă relevanţa probei este limitată de faptul că în cele mai multe cazuri învingătorul raliului este deja cunoscut, motiv pentru care interesul fanilor să urmărească proba la TV este scăzut.

O decizie cu privire la adoptarea acestui format va fi luată la întâlnirea Comisiei WRC din 24 mai, însă Michele Mouton, managerul WRC, a dat asigurări că formatul propus de Red Bull este doar unul dintre numeroasele planuri care există în prezent pentru schimbarea regulamentului.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru