Presă: Renault vrea să-l aducă pe Raikkonen în F1 în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.06.2010
Publicaţia italiană Autosprint susţine că Renault este interesată să-l înlocuiască pe Vitaly Petrov cu Kimi Raikkonen în sezonul 2011.

Kimi Raikkonen concurează în acest sezon în Campionatul Mondial de Raliuri, alegând să părăsească Formula 1 după rezilierea contractului cu Scuderia Ferrari.

Pilotul finlandez a declarat în repetate rânduri că nu a decis încă în ce competiţie va activa anul viitor, însă publicaţia italiană Autosprint susţine că fostul campion mondial este în continuare dorit în Formula 1.

Sursa citată a dezvăluit ca Renault este interesată de serviciile lui Raikkonen pentru 2011 ca înlocuitor pentru Vitaly Petrov, cu scopul de a forma o linie puternică de piloţi alături de Robert Kubica. Francezii au de asemenea şi o variantă de rezervă, Adrian Sutil fiind în opinia Renault o altă soluţie viabilă, mai ales ca germanul este tentat să facă pasul spre o echipă mare.

Anterior, Raikkonen a fost creditat cu mari şanse să ajungă anul viitor la Red Bull Racing, întrucât producătorul asutriac de băuturi energizante este sponsorul Citroen Junior, echipa pentru care activează în WRC.

Totuşi, aceste speculaţii au luat sfârşit după ce Mark Webber şi-a prelungit contractul cu Red Bull pentru anul viitor.

Via | GMM

Comentarii (6)

  • Ivanoff
    Halal jurnalism
    De fapt cred ca "presa internationala" vrea sa spuna ca Renault vrea 3 masini cu trei piloti unul fiind Kubica,altul Villeneuve si al treilea Kimi... :)
    Halal presa!!!
    Halal jurnalism!!!
    PS: Pt ai nostri redactori: era chiar de cacao sa fi pus stirea alta la rubrica Formula1,asa mai merge ca una acolo care zice o treaba,alta aici care zice contrariul...poate nu se sesizeaza nimenu...
    10 17
  • Alexandra1710
    Kimi
    Raikkonen-Kubica ar fi o echipa puternica insa nu cred ca Kimi va dori sa revina in F1 chiar daca este vorba despre competitia care l-a consacrat,competitia in care a cunoscut apogeul carierei sale :) Tind sa cred ca F1 reprezinta acum doar un trecut plin de amintiri pentru Raikkonen. Cat despre discutii despre o posibila revenire a sa,cred ca vor fi din ce in ce mai multe o da cu inaintarea spre mijlocul respectiv sfarsitul sezonului actual. Daca,de exemplu Schumacher ar decide sa se retraga la finele acestui sezon,cu siguranta si Mercedes ar veni cu o oferta ,dar...sa asteptam si sa vedem ce sa va intampla :)
    15 19
  • santour
    raikko la renault
    Raikkonen sa ramana frumos in wrc ca e bun acolo sa invete de la maestrul Loeb.
    18 16
  • @ raikkonen
    De acord cu "santour", nu de alta dar o sa ne dispere Alexandruta cu comentariile ei " obiective ".
    21 15
  • Gresit
    Gresit Automarket! Kimi este a doua varianta pentru Renault si ar putea semna numai daca francezii nu reusesc sa-si asigure serviciile lui Doru Sechelariu care este prima optiune. Din cate am inteles de Doru sunt interesati si cei de la Mercedes care vor un inlocuitor pt Schumi.

    Informatia de mai sus este sigura si este data de unicul si inegalabilul Mikiiiiiiiiiiiiii Alexandrescu!

    P.S.: Acum imi dau seama cu ce as putea sa-l aseaman pe Miki Alexandrescu... cu o vuvuzela. Practic poluarea fonica produsa de acest indivit este egalata decat de zgomotul produs de "trompetele" africane.
    15 9
  • ALEXANDRESCU
    ALEXANDRESCU...E CA BOC...E GREU DE DAT AFARA CU TOATE CA PLICTISESTE 99 LA 100 DIN FANII FORMULEI 1 !!!!!!!!!!! SI PARCA TOT TIMPUL SE UITA LA ALTA CURSA ..VORBESTE AVIOANE CA DE OBICEI ...NU E ATENT LA CE SE INTIMPLA..TURUE DE TOATE NU CE AR TREBUI..NU..E MARE PRIETEN CU TOTII..DE L AI INTREBA PE BERNI DE EL ..IN PARTICULAR ...AR INTOARCE SPATEL ....HA HA HA ....BAGATIL LA RADIO....SI GATA.....
    3 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru