Raikkonen, exclus din Campionatul Mondial de Raliuri!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.09.2011
Kimi Raikkonen a fost exclus din clasamentul general al WRC pentru că nu a participat în Raliul Australiei, deşi a inclus etapa în programul său iniţial.

Decizia recentă luată de Kimi Raikkonen de a nu participa în Raliul Australiei din acest weekend, cel mai probabil din cauza distanţei mari faţă de Europa, are repercursiuni majore asupra pilotului finlandez.

FIA a anunţat vineri că l-a exclus pe Raikkonen din clasamentul general al Campionatului Mondial de Raliuri, întrucât Australia era pe lista de evenimente la care fostul campion mondial al Formulei 1 se obligase să participe la începutul anului. În plus, el va trebui să plătească şi o amendă de 16.000 EUR, similară cu taxa de participare într-o etapă de WRC.

"Comisarii au decis să solicite echipei Ice 1 Racing (n.r - echipa cu care concurează Raikkonen) să plătească taxa de participare organizatorilor Raliului Australiei, să plătească FIA o amendă egală cu taxa de înregistrare de 16.000 EUR şi să excludă Ice 1 Racing din clasamentul campionatului", precizează organizatorii Raliului Australiei într-un comunicat de presă.

Conform regulamentului FIA, fiecare pilot care concurează cu propria echipă în WRC este obligat să participe la cel puţin şapte etape anual, printre care şi două în afara Europei.

Raikkonen a nominalizat Iordania şi Australia şi, întrucât ultimele trei runde vor avea loc în Europa, nu mai are posibilitatea de a respecta regulamentul. Raikkonen nu ar fi fost descalificat în cazul în care echipa să nu ar fi fost eligibilă să câştige puncte în clasamentul constructorilor.

În ciuda pedepsei aspre pe care a primit-o, pilotul are posibilitatea de a lua startul în oricare dintre ultimele trei etape din WRC, însă numele său nu va mai apărarea în clasamentul general.

Via | FIA

Comentarii (1)

  • Gata aventura wrc?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru