Ogier a câştigat Raliul Australiei, dar aşteaptă Raliul Franţei pentru a deveni campion

de Daniel Popescu
Luni, 16.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier a dominat Raliul Australiei şi a fost la un pas să câştige matematic titlul mondial, însă va fi nevoit să aştepte încoronarea până la Raliul Franţei.

Sincer să fiu, a fost un sentiment ciudat la finalul ultimei probe speciale când am auzit prin radio mesajul 'felicitări băieţi, aţi câştigat raliul, dar trebuie să mai aşteptaţi pentru titlu'.

Sebastien Ogier
Pilot Volkswagen
Raliul Australiei, a 10-a etapă a sezonului 2013 din Campionatul Mondial de Raliuri, a stat permanent sub dominaţia lui Sebastien Ogier.

După ce coechipierul său Andreas Mikkelsen a fost în premieră liderul unei etape după primele două probe speciale, Ogier şi-a intrat în rolul tradiţional în a doua zi şi nu a mai cedat prima poziţie până la final, reuşind să câştige inclusiv cele trei puncte bonus acordate în Power Stage.

Rezultatele păreau să indice un titlu mondial adjudecat matematic cu trei etape înainte de final, întrucât principalul său rival în lupta pentru trofeu, Thierry Neuville, ocupa doar locul trei. Cu toate acestea, o pană suferită de Mikko Hirvonen în ultima probă specială a raliului l-a forţat pe pilotul echipei Citroen să piardă locul doi ocupat în cea mai mare parte a timpului şi a coborât pe ultima treaptă a podiumului.

Jari-Matti Latvala a obţinut locul patru după ce iniţial coborâse până pe locul opt în urma unor probleme de vineri, pilotul Volkswagen fiind urmat de Mads Ostberg şi Mikkelsen, care nu a reuşit să ţină pasul cu rivalii săi.

Esential 83 de puncte este avansul lui ogier in fata lui Neuville
84 este punctajul maxim posibil al unui pilot in ultimele trei raliuri
Una dintre principalele atracţii ale raliului a fost prestaţia lui Kris Meeke, care a încercat să-i convingă pe cei de la Citroen că merită să concureze în sezonul 2014.
Deşi a fost cel mai rapid în calificări şi a ocupat locul doi în prima zi, britanicul a abandonat sâmbătă după-amiază după ce s-a rostogolit de şase ori în urma unei greşeli personale. El a revenit ulterior sub regula rally 2, dar a abandonat din nou în Power Stage.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Raliuri va avea loc în Franţa în în perioada 3-6 octombrie. Evenimentul va marca cel mai probabil adjudecarea matematică a titlului de campion de către Ogier, însă principalul punct de atracţie va fi Sebastien Loeb.

Nonuplul campion mondial va lua startul în ceea ce va fi ultima să etapa de WRC din carieră, după ce a optat pentru un program limitat în acest sezon cu numai patru runde. Francezul a obţinut două victorii şi un loc doi în cele trei runde de până acum, astfel că ocupă locul şapte în clasamentul general.

RALIUL AUSTRALIEI - CLASAMENT GENERAL

 1.  Sebastien Ogier      VW             3h19m55.0s
 2.  Thierry Neuville     M-Sport Ford     +1m32.1s
 3.  Mikko Hirvonen       Citroen          +2m02.1s
 4.  Jari-Matti Latvala   VW               +2m57.4s
 5.  Mads Ostberg         M-Sport Ford     +3m17.2s
 6.  Andreas Mikkelsen    VW               +3m37.6s
 7. 
Evgeny Novikov M-Sport Ford +7m31.2s 8. Nathan Quinn Italia Mini +13m10.2s 9. Khalid Al Qassimi Citroen +15m17.6s 10. Abdulaziz Al-Kuwari Seashore Ford +17m27.7s* * WRC 2 WRC retirements: Kris Meeke Citroen SS22 Leading power stage times: Pos Driver Team/Car Time/Gap 1. Sebastien Ogier VW 14m44.9s 2. Thierry Neuville M-Sport Ford +2.8s 3. Evgeny Novikov M-Sport Ford +9.4s 4. Mads Ostberg M-Sport Ford +15.2s 5. Andreas Mikkelsen VW +24.7s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru