Raikkonen: "Rezultatul din Raliul Portugaliei nu este important"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 25.05.2010
Kimi Raikkonen susţine că principalul său obiectiv în Raliul Portugaliei este să treacă linia de sosire, întrucât nu are experienţă în acest eveniment.

Kimi Raikkonen a absentat în Raliul Noii Zeelande de la începutul lunii mai, întrucât această etapă nu a fost inclusă în programul acestui sezon pentru Citroen Junior.

Chiar dacă a efectuat o sesiune de teste în Franţa în încercarea de a se pregăti pentru Raliul Portugaliei, finlandezul anticipează o etapă dificilă prin prisma lipsei de experienţă pe acest traseu.

Din acest motiv, principalul său obiectiv este să ajungă la final, rezultatul nefiind important pentru fostul campion mondial al Formulei 1.

"Este corect să spun că totul este nou pentru mine. Am testat în Franţa, dar nu este acelaşi lucru cu a fi în competiţie. Ceilalţi piloţi au fost în Noua Zeelandă, care nu a făcut parte din programul meu, şi în plus cunosc foarte bine Raliul Portugaliei, aşa că nu va fi uşor pentru noi".

"Totuşi, asta nu mă deranjează, pentru că sunt aici în primul rând pentru a învăţa. Rezultatul final de la sfârşitul raliului nu contează cu adevărat pentru mine.

Vreau doar să obţin cât mai multe informaţii pentru viitor. Continuăm să îmbunătăţim pas cu pas", a declarat finlandezul în cadrul unui preview al echipei Citroen Junior.

În ciuda declaraţiilor sale precaute, Raikkonen şi-a îmbunătăţit constant rezultatele în ultima perioadă, iar în Raliul Turciei a obţinut locul 5, cel mai bun rezultat al său de la debutul în Campionatul Mondial de Raliuri.

Via | Citroen Junior

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru