Ott Tanak s-a impus în Raliul Portugaliei: Thierry Neuville și Sebastien Ogier au completat podiumul

de Cornel Șocariciu, Foto: RedBullContentPool
Luni, 03.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ott Tanak (Toyota) s-a impus în etapa de WRC (Campionatul Mondial de Raliuri) din Portugalia. Aceasta a fost a treia victorie a estonianului în acest sezon. Pe locul secund a terminat Thierry Neuville, în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Sebastien Ogier.

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a fost unul plin pentru pasionații de motorsport. Aceștia au putut urmări etapa de WRC (Campionatul Mondial de Raliuri) din Portugalia.

În cele trei zile de concurs, echipajele angrenate în competiție au avut de parcurs 307 kilometri de probe speciale. La finalul celor 20 de probe, estonianul Ott Tanak (Toyota) a avut cel mai bun timp, reușind să-și treacă în cont a treia victorie a sezonului.

Pe locul secund a încheiat Thierry Neuville (Hyundai), în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Sebastien Ogier (Citroen).

Thierry Neuville.

Pe parcursul celor trei zile de concurs, în lupta pentru un loc pe podium au fost angrenați Jari-Matti Latvala (Toyota), Kris Meeke (Toyota) și Thierry Neuville (Hyundai).

Jari-Matti Latvala.

La finalul primei zile de concurs, podiumul a fost unul format integral din echipajele Toyota. Din păcate, o probelmă tehnică apărută pe finalului zilei de sâmbătă a făcut ca Jari-Matti Latvala, ocupantul poziției secunde în acel moment, să piardă timp prețios și să iasă din duel. Astfel, Meeke urca pe locul secund al clasamentului general provizoriu, în timp ce Neuville prindea podiumului.

Kris Meeke.

Dar ultima zi de concurs a produs câteva surprize din partea lui Meeke.

O eroare de pilotaj făcută pe penultima probă a generat o întârziere destul de mare, iar astfel, Neuville urca pe treapta a doua a podiumului. Din păcate, pe ultima probă a Raliului Portugaliei, Meeke a avariat mașina și a fost nevoit să abandoneze. Astfel, Sebastien Ogier reușește să încheie pe podium etapa europeană și să-și păstreze prima poziție în clasamentul general.

Sebastien Ogier.

În urma rezultatului din Portugalia, Ogier are un avans de doar 2 puncte în fața lui Tanak, iar Neuville completează podiumul.

Poziția a patra a fost adjudecată de Teemu Suninen (M-Sport Ford), în timp ce locul al cincilea a fost ocupat de Elfyn Evans (M-Sport Ford). Evans reușește un rezultat bun în condițiile în care mașina de concurs a avut o serie de probleme chiar pe primele probe ale raliului.

Elfyn Evans.

Probleme majore au fost înregistrate și în echipa Hyundai în prima parte a etapei din Portugalia. Pe proba specială cu numărul 3, atât Dani Sordo, cât și Sebastien Loeb au avut probleme cu sistemul de alimentare, iar cei doi au ajuns la finalul zilei cu o întârziere de peste 15 minute fiecare.

În cadrul etapei din Portugalia, România a fost reprezentată de echipajul format din Simone Tempestini și Sergiu Itu.

Cei doi au concurat cu un Hyundai i20 R5 în cadrul categoriei WRC2. Atât vineri, în prima zi de concurs, cât și sâmbătă, în ziua secundă a Raliului Portugaliei, cei doi au fost nevoiți să piardă timp prețios din cauza unor pene de cauciuc. În ultima zi a concursului, ritmul avut de cei doi a fost excelent și au reușit să termine fiecare probă cu un rezultat de podium. 

Campionatul Mondial de Raliuri: clasament general piloți

Loc Pilot Echipă Puncte
1 Sebastien Ogier Citroen 142
2 Ott Tanak Toyota  140
3 Thierry Neuville Hyundai 132
4 Elfyn Evans M-Sport Ford 65
5 Kris Meeke Toyota 56
6 Teemu Suninen M-Sport Ford 44
7 Sebastien Loeb Hyundai 39
8 Andreas Mikkelsen Hyundai 36

Campionatul Mondial de Raliuri: clasament general pe echipe

Loc Echipă Puncte
1 Hyundai 202
2 Toyota  182
3 Citroen 158
4 M-Sport Ford 122

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Exact cum afirmasem data trecută: doar excesul de zel al lui Meeke îi poate oferi pe tavă locul 4 lui Evans…Surprinzător mi se pare însă faptul că Suninen pare blagoslovit şi el cu şanse.

    Una pesta alta, pentru mine, cel puţin, rămâne o enigmă incapacitatea patronului Wilson de a păstra măcar un artist dintre cei care se bat acum pentru titlul mondial. Sau o fi genul de om care, dacă a atins o dată sublimul (cu “dubla” pilot-constructor), nu vede raţiunea pentru care să repete isprava.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru