Fostul pilot Jari-Matti Latvala este noul director al echipei Toyota din Campionatul Mondial de Raliuri: finlandezul îl înlocuiește pe Tommi Makinen

de Cornel Șocariciu, Foto: RedBullContentPool
Luni, 21.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jari-Matti Latvala este noul director al echipei Toyota Gazoo Racing World Rally Team. Fostul pilot finlandez a concurat alături de Toyota până în 2019.

Toyota a anunțat componența echipei care anul viitor va încerca să câștige titlul în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). Dacă în dreptul piloților nu există modificări față de acest an, Toyota a pregătit o noutate importantă la nivelul conducerii echipei.

Locul lui Tommi Mäkinen va fi luat de Jari-Matti Latvala, cel mai experimentat pilot din WRC și fost pilot al echipei Toyota. Conform oficialilor constructorului japonez, Akio Toyoda, președintele Toyota, este cel care l-a nominalizat pe Latvala pentru postul de director. Pentru pregătirea sezonului din 2021, Latvala va lucra cu Yuichiro Haruna, director de proiect, Kaj Lindström, director sportiv și Tom Fowler, director tehnic.

Jari-Matti Latvala a câștigat 18 runde în Campionatul Mondial de Raliuri și s-a aflat alături de Toyota Gazoo Racing World Rally Team încă de la debutul echipei din 2017. Pilotul finlandez a avut un rol important în dezvoltarea modelului Yaris WRC.

"Este o onoare să ocup această poziție în cadrul echipei.

Totodată, mă simt onorat și de încrederea acordată de Akio Toyoda. Sunt încântat să pot continua munca începută împreună cu Tommi", a declarat Latvala.

Anul viitor, mașinile echipei Toyota Gazoo Racing vor fi pilotate de Sebastien Ogier, Elfyn Evans și Kalle Rovanperä.

Comentarii (1)

  • ce bine trebuie sa se simta ogier: colegul lui de echipa pe care l-a batut in fiecare an, tocmai a devenit seful lui :))))
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru