Raikkonen vrea să revină în Formula 1 la Renault în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.09.2010
Kimi Raikkonen a contactat Renault pentru a reveni în Formula 1 în 2011, însă francezii susţin că Vitaly Petrov reprezintă prima opţiune.

Kimi Raikkonen a afirmat în mai multe rânduri că este pregătit să concureze în Campionatul Mondial de Raliuri şi în sezonul următor, întrucât este mulţumit de condiţiile pe care le-a descoperit aici după retragerea din Formula 1.

Cu toate acestea, interesul finlandezului pentru o revenire în Formula 1 după un singur an de absenţă a crescut brusc în urma rezultatelor promiţătoare obţinute de Renault în ultimele curse, întrucât există premise ca echipa patronată de Genii Capital să lupte pentru victorii anul viitor.

Renault a confirmat prin vocea şefului Eric Boullier că fostul campion mondial al Formulei 1 şi-a manifestat în mod deschis intenţia de a concura pentru echipă anul viitor.

"Este adevărat că vara a trecut şi avem din ce în ce mai multe cereri. Iar băiatul pe care l-aţi menţionat (n.r - Raikkonen) este pe radar. Este pe radar pentru că el ne-a contactat pe noi", a declarat Boullier pentru publicaţia britanică Autosport.

Interesul lui Raikkonen pentru Renault este justificat de faptul că aceasta este singura echipă de top care nu şi-a definitivat linia de piloţi pentru sezonul următor şi, prin urmare, reprezintă singura opţiune reală pentru finlandez pentru o revenire în Formula 1.

Deşi posibilitatea de a avea doi piloţi experimentaţi la echipă este atrăgătoare, întrucât Robert Kubica a semnat deja pentru anul viitor, Renault a dezvăluit că principala opţiune rămâne debutantul Vitaly Petrov, care trebuie însă să-şi demonstreze calităţile.

"Prioritatea este Petrov şi vom vedea cum se va dezvolta. Dacă ne convinge, îl vom păstra cu siguranţă. Aceasta este prima opţiune. Petrov nu este foarte departe (n.r - de Raikkonen). Este foarte complicat pentru el să aibă un weekend complet fără greşeală şi aici trebuie să se concentreze şi să-şi dezvolte dedicaţia. Dar există şi alte opţiuni, iar una dintre ele este Kimi", a adăugat francezul.

Renault are două motive pentru care ar prefera să-l păstreze pe Petrov la echipă: acesta deschide oportunităţi de afaceri importante cu Rusia, care va pătrunde în curând în calendarul competiţional, iar aducerea lui Raikkonen ar consemna o schimbare radicală de strategie, întrucât echipa nu s-ar mai putea concentra exclusiv pe Kubica.

Un anunţ oficial privind numele coechipierului lui Kubica pentru 2011 este aşteptat până la sfârşitul acestui sezon.

Via | Autosport

Comentarii (19)

  • Trebuia sa profite cand avea oferte, nu acum. Oricum sper sa revina.
    12 6
  • ...
    Sa vina si Raikkonen cu vreo doi sponsori dupa el ca si Petrov si va reprezenta prima optiune pt Renault...
    13 2
  • te asteptam cu drag inapoi
    10 10
  • @raikkonen
    Ar fi frumos si totodata interesant sa-l vedem pe Raikkonen pilotand dupa un an de "pauza".
    10 5
  • Raikkonen
    Cam tarziu pentru asa ceva.
    6 10
  • F1
    As vrea sa-i vad pe montoya si pe raikkonen in F1, oamenii se bateau pana in ultimul tur, nu ca cei de acum ia polu si termin cursa pe 1(exceptie cursa din italia) .Erau agresivi si nu gandeau vai sant pe loc x si o sa am atatea pct mai bine stau cuminte,(cate prostii a facut raikkonen chiar daca era pe 1 in cursa si a abandonat sau a fost nevoit sa intre la boxe
    13 3
  • Kimi
    Haide Kimi Ar fi minunat pentru noi,fanii,sa-l vedem din nou in F1 !:)
    17 10
  • stiu ce zic
    rober vs Kimi interesant duel
    12 1
  • "Petrov deschide oportunitati importante de afaceri cu Rusia "
    mai trebuie comentariu ?

    altfel, poate ca doar se forteaza mana lui Putin sa ajunga mai adanc in buget... in bugetul Rusiei ...
    6 1
  • Kimi
    Kimi ar fi putut sa "riste" putin cu Renault, ar fi invatat echipa si avea continuitate. Aventura WRC eu cred ca trebuie sa se incheie pentru el, nu-i mai vad rostul, locul lui este in F1.Acum, conditiile sunt altele la Renault...imi doresc sa-l vad in F1, Petrov nu e un pilot slab insa Kimi e altceva. Un tandem Robert-Kimi ar putea fi interesant, performant cu o masina reusita.Pe langa asta ar fi 5 campioni mondiali pe pista. Pt Kimi va conta putin si pauza de un an.Ii doresc o revenire spectaculoasa si rapida in F1.
    12 2
  • @diesel
    da, continuitatea la care ai facut referire este foarte importanta. Totusi Kimi are o capacitate aparte de adaptare, si daca intra in rol atat de repede pe cat a facut-o in 2001 dupa doar cateva curse de monopost, Renault nu o sa regrete vreodata, cel putin din punct de vedere al rezultatelor. Dar trebuie sa fie destul de greu sa renunti la banii orientali...
    7 1
  • @F1_Zone
    Am observat, si nu trebuie sa ai calitati speciale pentru asta, ca sportivii mari atrag bani si sponsori. Nu e cazul lui Petrov, la el e alta speta, insa eu cred cu tarie ca impresarul lui Kimi trebuie sa-si faca ceva mai bine treaba. La numele lui, Raikkonen ar putea atrage o gramada de sponsori. Si eu sunt convins ca se va adapta rapid pt ca ii plac cursele. Din punctul asta de vedere nu cred ca ar putea fi probleme. Chiar ar fi o treaba faina. Vom vedea. Petrov nu cred ca va rupe gura targului acum pe final de campionat, e f posibil ca Renault sa profite de disponibilitatea finlandezului.
    7 1
  • Kimi
    Am uitat..ar mai putea fi Mercedes pt Kimi:)..cine stie..
    7 2
  • Kimi
    Stiam eu ca vom avea motive sa ne mai prezentam pe Hungaroring. Vino inapoi unde ti-e locul Iceman!
    7 4
  • @diesel
    asa sa fie - Renault sa profite de disponibilitatea finlandezului. Cred ca Renault ar fi o optiune mai buna decat Mercedes, este in plina ascensiune. Cred ca tocmai acest lucru i-a trezit interesul lui Kimi. Dar cu regulamentul tehnic in continua schimbare nu se stie niciodata.
    7 0
  • Niculae
    Daca s-ar intoarce, competitorii ar fi cei mai avantajati pentru ca in loc ca Renault sa-si continue eforturile dupa pilotul care conteaza vor incerca sa-l multumeasca si al doilea, care in acest moment nu conteaza (Petrov). Iar dupa cum merg lucrurile la Renault, sigur nu vor fi in stare sa faca sa mearga treaba. Ceea ce in mod direct va ajuta competitorii, iar asta va duce la un show memorabil la boxele Renault. Sa revina pentru ca nu va duce decat la probleme celor de la Renault.
    2 3
  • Rai
    Rai este binevenit in F1. Petrov nu se ridica la nivelul lui Kubica, puncteaza prea putin. In planul spectacolului Rai ar aduce un plus important.
    5 1
  • habahaba
    ha?
    betivul asta, in functie de cum se trezeste din mahmureala, ba vrea, banu vrea sa revina in f1...
    1 3
  • Kimi+Renault
    Pentru a reusi ceva cu pilotul asta echipa Renault va trebui sa aduca update-uri semnificative monopostului lipind pe botul masinii o cupa de sampanie dupa care Raikkonen sa fuga cu monopost cu tot :))
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru