Raliul Australiei, PS 9-10/26: Hirvonen şi Latvala luptă pentru victorie

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.09.2011
Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala sunt despărţiţi de numai şapte secunde în fruntea clasamentului Australia, însă Petter Solberg este pregătit să profite de orice greşeală.

După cele două abandonuri suferite de Sebastien Loeb şi Sebastien Ogier în primele probe speciale din această dimineaţă, Ford a luat o opţiune importantă pentru victorie în Raliul Australiei prin Mikko Hirvonen şi Jări Matti Latvala.

Cei doi şi-au împărţit victoriile în PS 9 şi PS 10 şi sunt despărţiţi de numai şapte secunde în fruntea clasamentului general. Hirvonen a admis că a avut parte de o zi dificilă, în care norocul său a fost că a comis greşeli mai mici decât rivalii de la Citroen.

"A fost o zi foarte dificilă şi au existat multe condiţii dificile. Nu a fost prea plăcut şi am făcut propriile mele greşeli pe parcursul zilei. Alţi piloţi au făcut greşeli mai mari, aşa că sunt bucuros să fiu aici. Vom vedea ce vom putea face mâine", a declarat pilotul echipei Ford.

Cei doi finlandezi sunt urmaţi în clasament de Petter Solberg la peste 44 de secunde. Chiar dacă are mult de recuperat pentru a lupta pentru victorie, fostul campion mondial este pregătit să profite de orice greşeală a rivalilor de la Ford, în special dacă condiţiile meteo nu se vor îmbunătăţi pe parcursul zilei de sâmbătă.

Fratele său Henning este pe locul patru în faţa coechipierului său de la Stobart, Matthew Wilson, în timp ce Khalid Al Qassimi completează top 6 la volanul unui Ford Fiesta RS WRC pentru propria sa echipă, Abu Dhabi Team.

 

Raliul Australiei - Clasament după PS 10/26:

 1.  Mikko Hirvonen      Ford               1h17m11.2s
 2. 
Jari-Matti Latvala Ford + 7.0s 3. Petter Solberg Solberg Citroen + 44.3s 4. Henning Solberg Stobart Ford + 2m26.9s 5. Matthew Wilson Stobart Ford + 3m03.1s 6. Khalid Al Qassimi Abu Dhabi Ford + 4m47.3s 7. Hayden Paddon Symtech Subaru + 5m19.7s 8. Michal Kosciuszko Lotos Mitsubishi + 6m39.9s 9. Oleksandr Saliuk Mentos Mitsubishi + 7m22.4s 10. Benito Guerra GMA Mitsubishi + 8m28.3s

 

Următoarele 10 probe speciale din cadrul Raliului Australiei vor avea loc în cursul zilei de sâmbătă.

Comentarii (1)

  • pacpac
    aaa
    ce noroc pe astia de la ford :))
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru