Raliul Greciei, PS 1-4/22: Loeb, lider cu avans minim în faţa lui Latvala

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 25.05.2012
Sebastien Loeb a preluat conducerea în Raliul Greciei la finalul celei de-a patra probe speciale, chiar dacă Jari Matti Latvala a câştigat primele trei probe.

Revenit în Campionatul Mondial de Raliuri după absenţa din Argentina cauzată de o accidentare la schi fond, Jari Matti Latvala a început în forţă etapa din Grecia şi a câştigat primele trei probe speciale.

Pilotul echipei Ford a câştigat proba de joi seară şi s-a impus şi în primele două de vineri dimineaţă, însă nu a reuşit să-şi creeze un avans mai mare de 3.3 secunde în faţa lui Sebastien Loeb.

O serie de erori comise pe traseul norois din PS 4 l-au retrogradat însă pe poziţia a doua a clasamentului la 1.2 secunde în spatele lui Sebastien Loeb, care a ocupat locul trei şi a fost cu 4.5 secunde mai rapid.

Petter Solberg ocupă locul trei în clasamentul general după ce a câştigat detaşat PS 4 cu un avans de aproape 10 secunde în faţa lui Mikko Hirvonen, ocupantul locului patru. În plus, norvegianul are de recuperat doar 4.5 seunde comparativ cu Loeb.

Primii patru piloţi şi-au construit deja un avantaj consistent în faţa rivalilor, întrucât Evgeny Novikov (M-Sport Ford) este la 45 de secunde în spatele liderului şi este urmat de Mads Ostberg (Adapta Ford), Ott Tanak (M-Sport Ford) şi Thierry Neuville (Citroen).

Următoarele două probe speciale din Raliul Greciei vor avea loc tot în această dimineaţă.

Raliul Greciei - Clasament după PS 4/18:

 1.  Sebastien Loeb      Citroen          57m41.9s
 2.  Jari-Matti Latvala  Ford               + 1.2s
 3.  Petter Solberg      Ford               + 4.5s
 4.  Mikko Hirvonen      Citroen           + 11.0s
 5.  Evgeny Novikov      M-Sport Ford      + 43.2s
 6.  Mads Ostberg        Adapta Ford       + 51.6s
 7.  Ott Tanak           M-Sport Ford    + 1m31.4s
 8.  Thierry Neuville    Citroen Junior  + 1m45.3s
 9.  Martin Prokop       Czech Ford      + 2m04.9s
10.  Sebastien Ogier     VW Skoda        + 2m23.3s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru