Raliul Greciei, PS 14-17/22: Solberg devine principalul rival al lui Loeb

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 26.05.2012
Jari Matti Latvala a ieşit din lupta pentru victorie din cauza unei pene, însă Sebastien Loeb are acum un nou rival în Raliul Greciei: Petter Solberg.

Jari Matti Latvala a ratat oportunitatea de a reveni cu o victorie după absenţa din Raliul Argentinei, în ciuda faptului că la jumătatea zilei de sâmbătă era la numai două secunde în spatele liderului Sebastien Loeb.

O pană suferită în PS 14 l-a determinat pe pilotul echipei Ford să piardă peste trei minute cu înlocuirea pneului, eveniment în urma căruia a coborât pe locul patru în clasamentul general.

"A fost greşeala mea. Am ieşit larg la începutul probei şi am lovit ceva. A fost o atingere uşoară, dar era ceva ascuţit şi a deteriorat pneul. Este foarte dezamăgitor. În mod normal cu o pană lentă poţi concura mult timp, dar din păcate a spart cauciucul şi a trebuit să opresc să-l înlocuiesc", a explicat el.

Sebastien Loeb nu a reuşit însă să profite de problemele lui Latvala din cauza apariţiei ploii, care l-a încetinit vizibil pe pilotul celor de la Citroen, iar ultimele trei probe speciale ale zilei au fost câştigate de Petter Solberg.

Coechipierul lui Latvala de la Ford s-a apropiat astfel la numai 10.2 secunde de Loeb şi speră să surmonteze diferenţa în ultimele patru probe, care vor avea loc în cursul zilei de duminică.

În schimb, Mikko Hirvonen concurează solitar pe locul trei şi numai o problemă tehnică l-ar priva de ultima treaptă a podiumului.

Comentarii (2)

  • Citroen vs. VW- Skoda
    Hai cu egalarea VW- Skoda !... Hai cu Tsi-ul Tdi-ul sau ce o mai fi, hai macar locul 7 !!!
    3 2
  • VW-Skoda
    :) nu prea are cu ce, trebuie de asteptat pina la anul
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru