Raliul Greciei, PS 18-19/22: Solberg abandonează, Loeb are drum liber spre victorie

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 27.05.2012
Petter Solberg a abandonat în Raliul Greciei în încercarea de a-l ajunge din urmă pe Sebastien Loeb, care are de îndeplinit o simplă formalitate pentru a obţine victoria.

Ultimele cinci probe speciale din Raliul Greciei se anunţau a fi spectaculoase datorită revenirii în forţă a lui Petter Solberg, care mai avea de recuperat doar 10 secunde în faţa lui Sebastien Loeb.

Pilotul echipei Ford a forţat însă prea mult în proba inaugurală a zilei şi a abandonat în PS 18 după ce a ieşit de pe traseu, iar unul dintre pneurile spate s-a detaşat de Fiesta RS WRC.

Retragerea norvegianului din raliu reprezintă o uşurare pentru Loeb, care acum are un avans de peste două minute în faţa coechipierului său de la Citroen, Mikko Hirvonen. Octuplul campion mondial a admis însă că s-a temut de performanţele pe care Solberg le putea obţine duminică.

"Am încercat să forţez cât mai mult, eram destul de egali. Avea nevoie de mai multă viteză pentru a elimina avantajul meu de 10 secunde. Am văzut că s-a oprit pe probă şi pentru mine a fost foarte dificil să menţin ritmul după aceea. Am pilotat la maxim, dar acum este complet diferit", a precizat el.

Citroen este astfel foarte aproape să termine pe primele două poziţii în Grecia, în timp ce Jari Matti Latvala are ca şi asigurat ultimul loc pe podium , întrucât avansul său faţă de Mads Ostberg, ocupantul locului patru, este de peste trei minute.

Ultimele trei probe speciale din Raliul Greciei vor avea loc în această după-amiază.

Raliul Greciei - Clasament după PS 19/22:

 1. 
Sebastien Loeb Citroen 4h17m09.6s 2. Mikko Hirvonen Citroen + 2m01.2s 3. Jari-Matti Latvala Ford + 4m46.8s 4. Mads Ostberg Adapta Ford + 7m52.1s 5. Martin Prokop Czech Ford + 8m50.2s 6. Thierry Neuville Citroen Junior + 11m08.9s 7. Sebastien Ogier VW Skoda + 13m20.3s 8. Yazeed Al Rahji Yazeed Ford + 20m21.4s 9. Ott Tanak M-Sport Ford + 24m50.5s 10. Abdulaziz Al-Kuwari Seashore Mini + 27m26.5s

Comentarii (1)

  • ....
    Pur si simplu nimeni nu poate rezista un sezon intreg ritmului impus de Loeb. E cu 2 clase peste toti ceilalti..
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru