Raliul Greciei, PS 7-9/22: Latvala se apropie şi îl ameninţă pe Loeb

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 26.05.2012
Jari Matti Latvala s-a apropiat la numai 6.5 secunde de liderul Sebastien Loeb şi ameninţă că va risca totul pentru a câştiga Raliul Greciei.

Sebastien Loeb a lăsat senzaţia că este pe cale să se desprindă în învingător al Raliului Greciei încă din primele probe speciale, după ce şi-a construit un avans de peste 10 secunde în faţa lui Jari Matti Latvala.

Pilotul echipei Ford a replicat însă în forţă în ultimele trei probe speciale şi, după victoriile obţinute în PS 7 şi PS 9, a redus diferenţa la numai 6.5 secunde.

Finlandezul susţine că va forţa la maxim în probele de sâmbătă pentru a obţine victoria, întrucât în caz contrar şansele sale la titlul mondial vor scădea şi mai mult.

"Ştiu că va fi dificil, dar nu pot să merg încet. Nu pot să mă gândesc la securizarea poziţiei a doua, pentru că asta nu ne ajută în campionat. Trebuie să luptăm cu Loeb, locul doi nu va fi suficient. Trebuie să câştigăm", a precizat el.

La rândul său, Loeb este conştient că probele de sâmbătă pot decide numele învingătorului, în special datorită faptului că traseul este unul dificil.

"Sâmbăta va fi o zi grea şi, la vitezele actuale, nu sunt sigur că putem termina, pentru că nu ştiu dacă pneurile vor rezista până la final.

Cred că sâmbătă poate fi ziua care decide cine va câştiga acest raliu", a precizat el.

Performanţele lui Latvala au fost completate de coechipierul său Petter Solberg, care a revenit pe locul trei în clasamentul general după victoria din PS 8. Mikko Hirvonen a coborât astfel pe locul patru după ce a pierdut timp în ultima probă a zilei după deteriorarea unuia dintre pneuri.

Raliul Greciei - Clasament după PS 9/18:

 1.  Sebastien Loeb      Citroen        2h14m01.3s
 2.  Jari-Matti Latvala  Ford               + 6.5s
 3.  Petter Solberg      Ford              + 17.7s
 4.  Mikko Hirvonen      Citroen           + 49.6s
 5.  Evgeny Novikov      M-Sport Ford    + 3m54.9s
 6.  Martin Prokop       Czech Ford      + 4m46.7s
 7.  Nasser Al-Attiyah   Qatar Citroen   + 4m56.9s
 8.  Mads Ostberg        Adapta Ford     + 5m14.6s
 9.  Sebastien Ogier     VW Skoda        + 5m27.2s
10.  Andreas Mikkelsen   VW Skoda        + 6m31.0s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru