Raliul Iordaniei: Petter Solberg, cel mai rapid în Shakedown

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 14.04.2011
Petter Solberg a început în forţă Raliul Iordaniei după ce a stabilit cel mai bun timp în Shakedown desfăşurat pe un traseu cu lungimea de doi kilometri.

Cu o zi întârziere faţă de programul iniţial din cauza problemelor întâmpinate de echipă în transportul echipamentelor din Portugalia  prin Marea Mediterană, Raliul Iordaniei a demarat joi după-amiază cu tradiţionalul Shakedown.

Acesta s-a desfăşurat pe un traseu cu lungimea de 2.05 kilometri la aproximativ şapte kilometri de parcul de service de pe coasta Marii Moarte şi a fost adjudecat de Petter Solberg la volanul unui Citroen DS3 WRC.

Norvegianul a admis că misiunea să nu a fost deloc uşoară, în primul rând din cauza faptului că nu a putut evalua anterior noile pneuri de consistentă mai dura oferite producătorul francez Michelin.

"A fost dificil aici fără să am şansa să fac ceva cu noile pneuri, pentru că diferenţa este destul de mare. Dar nu am avut de ales, aşa că am făcut tot ce am putut. Acum am învăţat mult mai multe despre pneuri cu cele câteva încercări pe care le-am avut şi sunt pregătit de luptă. Trebuie să forţez la maxim în fiecare probă specială pentru a ajunge în top şi îmi place să pilotez când atac.

Vom vedea cce va fi", a declarat pilotul privat.

Sebastien Loeb a ocupat locul doi în clasament la patru zecimi de secundă în urma norvegianului, în timp ce Ford a ocupat locurile trei şi patru prin piloţii echipei de uzina Jari Matti Latvala şi Mikko Hirvonen. Sebastien Ogier a stabilit un timp identic cu cel al lui Hirvonen şi a ocupat poziţia a cincea, iar clasamentul a fost completat de Matthew Wilson (Stobart) şi Kimi Raikkonen (Ice 1 Racing), care au stabilit de asemenea un timp identic.

 

Raliul Iordaniei - Shakedown:

1. P. SOLBERG. Citroen DS3 WRC. 1:15.1
2. LOEB. Citroen DS3 WRC. 1:15.5
3. LATVALA. Ford Fiesta RS WRC. 1:15.8
4. HIRVONEN. Ford Fiesta RS WRC. 1:15.9
5. OGIER. Citroen DS3 WRC. 1:15.9
6. WILSON. Ford Fiesta RS WRC. 1:16.8
7. RAIKKONEN. Citroen DS3 WRC. 1:16.8
8. H. SOLBERG. Ford Fiesta RS WRC. 1:16.9
9. OSTBERG. Ford Fiesta RS WRC. 1:17.8
10. AL ATTIYAH. Ford Fiesta S2000. 1:18.0
11. VILLAGRA. Ford Fiesta RS WRC. 1:19.5
12. VAN MERKSTEIJN. Citroen DS3 WRC. 1:20.0
13.

AL QASSIMI. Ford Fiesta RS WRC. 1:20.4
14. SOUSA. Ford Fiesta RS WRC. 1:21.5
15. TURAN. Ford Fiesta S2000. 1:21.6

Raliul Iordaniei va începe vineri cu primele şase probe speciale.

Comentarii (1)

  • M AM SATURAT DE CITROEN!
    M AMASTIAN SATURAT DE CITROEN SI DE SEBASTIAN VETTEL.DATI NE SPORTUL INAPOI! :-))
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru