Raliul Iordaniei, PS 10-12/20: Ogier îşi consolidează prima poziţie

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 15.04.2011
Sebastien Ogier are un avans de peste 30 de secunde în faţa tripletei Sebastien Loeb, Jari Matti Latvala şi Petter Solberg la finalul primei zile din Raliul Iordaniei.

Sebastien Ogier, unul dintre piloţii echipei de uzină ai constructorului Citroen, se menţine pe prima poziţie în clasamentul general al Raliului Iordaniei şi la sfârşitul primei zile de competiţie.

Chiar dacă aceasta clasare îl va face să plece primul pe traseu în toate cele opt probe programate sâmbătă, francezul a preferat să forţeze pentru a-şi crea un avans substanţial care să-i permită să câştige etapa chiar şi în aceste condiţii.

În schimb, tripleta formată de Sebastien Loeb, Jari Matti Latvala şi Petter Solberg a adoptat o strategie opusă, toţi cei trei piloţi preferând să încetinească vizibil pe parcursul ultimei probe speciale pentru a avea o poziţie drum cât mai bună pe parcursul zilei de sâmbătă. Ei se poziţionează în clasamentul general pe locurile doi, trei şi patru în această ordine şi sunt despărţiţi de numai 3.7 secunde, însă se află la aproape 32 de secunde în spatele liderului Ogier.

Chiar şi în acest context, lupta pentru victorie se anunţă în continuare o afacere în patru, întrucât Ogier va pierde timp preţios pentru a curăţa praful şi pietrişul de pe traseu, ceea ce îi va favoriza pe ceilalţi trei rivali ai săi.

Între timp, Mikko Hirvonen s-a menţinut pe locul cinci în clasamentul general, însă pilotul echipei de uzină Ford are şanse our teoretice la victorie, întrucât se afla la două minute şi jumătate de lider din cauza unor defecţiuni tehnice la direcţie. El este urmat de conaţionalul său Kimi Raikkonen, care a înregistrat progrese pe parcursul după-amiezii şi l-a surclasat pe Matthew Wilson, singurul pilot al echipei Stobart Ford care a rămas în top 10, întrucât Mads Ostberg a abandonat în urma unei probleme la cutia de viteze.

 

Raliul Iordaniei - Clasament după PS 12/20:

Pos  Driver              Team/Car           Time/Gap
 1.  Sebastien Ogier     Citroen          1h32m53.4s
 2.  Sebastien Loeb      Citroen             + 31.6s
 3.  Jari-Matti Latvala  Ford                + 33.1s
 4.  Petter Solberg      Solberg Citroen     + 35.3s
 5.  Mikko Hirvonen      Ford              + 2m30.9s
 6.  Kimi Raikkonen      Ice 1 Citroen     + 2m45.8s
 7.  Matthew Wilson      Stobart Ford      + 2m57.8s
 8. 
Khalid Al Qassimi Abu Dhabi Ford + 4m49.7s 9. Federico Villagra Munchi's Ford + 4m54.2s 10. Nasser Al-Attiyah Barwa Ford + 5m19.3s

 

 

Ultimele opt probe speciale din Raliul Iordaniei vor avea loc pe parcursul zilei de sâmbătă.

Comentarii (1)

  • Bravo
    Cred ca e cal mai bun pilot di aceasta competitie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru