Raliul Iordaniei, PS 7-9/20: Ogier câştigă primul duel cu Solberg şi Loeb

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 15.04.2011
Sebastien Ogier este lider în Raliul Iordaniei la finalul primelor trei probe speciale, însă are un avans minim în faţa lui Petter Solberg şi Sebastien Loeb.

Din cauza anulării primei zile ale competiţiei ca urmare a problemelor cu transportul echipamentelor, Raliul Iordaniei a început vineri dimineaţă cu a şaptea probă specială.

Sebastien Loeb a fost cel mai rapid pe acest traseu, însă a fost egalat de coechipierul său Sebastien Ogier la finalul PS 8, iar lupta dintre cei doi piloţi de uzină Citroen a devenit deja foarte interesantă.

Ogier s-a impus pe a noua proba specială, desfăşurata pe un traseu cu lungimea de 41 de kilometri, şi a devenit lider în clasamentul general, însă are un avans de numai 7.2 secunde în faţa lui Petter Solberg, care a avut la rândul său un parcurs exemplar, cu excepţia unei ieşiri în decor în PS 8.

Loeb a coborât pe locul trei în clasament, la 7.4 secunde în spatele lui Ogier, şi este urmat de Jari Matti Latvala la 9.8 secunde.

După rezultatele din PS 7- PS 9, speranţele celor de la Ford pentru o victie se îndreaptă doar spre pilotul finlandez, întrucât coechipierul acestuia, Mikko Hirvonen, a coborât deja la 51 de secunde de lider din cauza faptului că a plecat primul pe traseu.

El este urmat în clasament de Mads Ostberg şi Matthew Wilson, doi dintre piloţii Stobart Ford, în timp ce coechipierul acestora Henning Solberg a abandonat deja după ce o piatră i-a avariat semnificativ motorul. Între timp, Kimi Raikkonen (Ice 1 Racing) ocupă locul opt în clasamentul general la aproximativ 90 de secunde în urma liderului.

 

Raliul Iordaniei - Clasament după PS 9/20:

Pos  Driver              Team/Car          Time/Gap
 1.  Sebastien Ogier     Citroen           46m49.3s
 2.  Petter Solberg      Solberg Citroen     + 7.2s
 3.  Sebastien Loeb      Citroen             + 7.4s
 4.  Jari-Matti Latvala  Ford                + 9.8s
 5.  Mikko Hirvonen      Ford               + 51.5s
 6.  Mads Ostberg        Stobart Ford       + 55.1s
 7.  Matthew Wilson      Stobart Ford     + 1m26.2s
 8.  Kimi Raikkonen      Ice 1 Citroen    + 1m30.8s
 9.  Nasser Al-Attiyah   Barwa Ford       + 2m07.9s
10.  Khalid Al Qassimi   Abu Dhabi Ford   + 2m19.8

 

 

Următoarele trei probe speciale din cadrul Raliului Iordaniei vor avea loc pe parcursul după-amiezii de vineri.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru