Raliul Japoniei, PS 3-5: Solberg preia conducerea, deşi este bolnav

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.09.2010
Petter Solberg este noul lider în Raliul Japoniei, deşi pilotează cu o răceală puternică. Sebastien Loeb ocupă doar locul şase, în timp ce Kimi Raikkonen va schimba cutia de viteze.

Petter Solberg a fost la un pas să rateze probele speciale programate în această dimineaţă în Raliul Japoniei din cauza unei răceli puternice care i-a provocat frisoane pe parcursul nopţii.

Deşi nu şi-a revenit complet, norvegianul a reuşit să se urce la volan şi, mai mult decât atât, a preluat conducerea în clasamentul general după ce a câştigat PS 3 şi PS 4 şi a terminat pe locul doi în PS 5.

"Îmi este greu să mă concentrez până la sfârşitul probei speciale, pentru că atunci obosesc. Este greu, dar sunt ok. Este bine să conduc, asta mă ajuta puţin şi acum vreau să-mi măresc avansul după-amiază", a declarat el înainte de a intra în parcul de service.

Solberg este urmat în clasament de Sebastien Ogier (Citroen WRC) la peste 10 secunde, în timp ce Dani Sordo (Citroen Junior) se menţine în plasa francezului. Următoarele două poziţii sunt ocupate de cei doi piloţi ai echipei BP Ford, Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala, în timp ce Sebastien Loeb a avut un debut modest în urma căruia ocupă doar locul şase.

Chiar dacă a fost dezavantajat de faptul că a plecat primul pe traseu, sextuplul campion mondial a admis că nu ştie exact de ce este atât de lent.

"Am încercat să forţez, dar nu am nicio soluţie pentru asta. Poate contează puţin şi condiţiile drumului. Va trebui să verificăm, pentru că suntem foarte lenti", a precizat francezul.

A şasea probă specială i-a revenit lui Henning Solberg, care ocupă locul şapte în faţa lui Matthew Wilson, Federico Villagra şi Kimi Raikkonen. Pilotul echipei Citroen Junior a admis că raliul este unul dificil, urmând să înlocuiască şi cutia de viteze în urma unor defecţiuni tehnice. "Acesta urma întotdeauna să fie un raliu dificil. Trebuie să luăm lucrurile uşor pentru primele câteva probe speciale. Maşina trage spre dreapta, iar asta nu mă ajută la încredere. Dar partea bună este că nu am comis greşeli", a precizat fostul campion mondial al Formulei 1.

Iată clasamentul complet al piloţilor din clasa WRC după primele cinci probe speciale:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Petter Solberg
 pilot privat
 36:56.1
 2  Sebastien Ogier
 Citroen WRC
 10.3
 3  Dani Sordo
 Citroen Junior
 12.5
 4  Mikko Hirvonen
 BP Ford
 13.4
 5  Jari Matti Latvala
 BP Ford  20.3
 6  Sebastien Loeb
 Citroen WRC  36.6
 7  Henning Solberg
 Stobart Ford
 43.9
 8  Matthew Wilson
 Stobart Ford  1:25.9
 9  Federico Villagra
 Stobart Ford  1:53.6
 10  Kimi Raikkonen
 Citroen Junior  2:11.4

 

Ziua de vineri programează alte cinci probe speciale.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru