Raliul Marii Britanii: Loeb a ales să plece al treilea pe traseu în probele de vineri

de Daniel Popescu
Vineri, 14.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb a decis să plece al treilea pe traseu în cele şase probe speciale de vineri din Raliul Marii Britanii, urmând să-l aibă imediat în spatele său pe Petter Solberg.

Esential 3 este pozitia pe care o va avea Loeb pe traseu in probele de vineri
În calitate de câştigător al sesiunii de calificări de miercuri, Sebastien Loeb a avut oportunitatea să-şi aleagă poziţia de pe care va pleca în cele şase probe speciale de vineri din cadrul Raliului Marii Britanii. La capătul unei analize realizate împreună cu echipa, octuplul campion mondial a decis să plece al treilea, întrucât există unele şanse de ploaie în cursul dimineţii.

"A fost o decizie de echipă, bazată pe informaţiile pe care le avem despre vreme. Am auzit că ar putea fi destul de umed dimineaţă, iar locul trei este bun. De asemenea, dacă este uscat, nu este cel mai bine să fii primul pe traseu în cursul după-amiezii. Nu am ştiut ce vor face Mikko Hirvonen sau Thuierry Neuville, eu am vrut doar să fiu al treilea", a declarat el.

A fost o decizie de echipă, bazată pe informaţiile pe care le avem despre vreme.

Sebastien Loeb
Pilot Citroen
Petter Solberg, principalul său rival în lupta pentru titlul mondial, a ales să plece al patrulea, iar norvegianul ştie că victorie este singura modalitate în care poate rămâne în cursa pentru titlul mondial.

"Mă simt foarte încrezător pentru acest raliu.

Trebuie să ne reamintim că Loeb are 12 ani la Citroen, pe când eu sunt la Ford de numai câteva luni. Dar acum mă simt ca acasă. Simt că putem lupta pentru victorie şi nu m-am mai simţit atât de încrezător până acum", a declarat el.

Coechipierul său Jari Matti Latvala va pleca al cincilea pe traseu, în timp ce Hirvonen a ales poziţia a doua. Belgianul Thierry Neuville va fi primul pe traseu în cele şase probe de vineri, acesta fiind primul raliu în Marea Britanie pentru pilotul Citroen Junior.

Via WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru